Gužva na naplatnim kućicama u Lučkom u smjeru mora, kolona duga 1,5 kilometara

Foto: Index.hr

KOLONA vozila duga 1,5 kilometara stvorila se na naplatnim kućicama u Lučkom u Zagrebu u smjeru mora na dionici A1 Zagreb-Split-Ploče.

HAK je u svom dnevnom izvješću objavio da je promet pojačan na naplati Lučko na ulazu na autocestu u smjeru mora. Sa zagrebačke obilaznice iz smjera Jankomira kolona vozila doseže i do 1,5 kilometara.

Dodaju da je povećana i gustoća prometa između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora. 

HAK izdao prometnu prognozu za produženi vikend 11.-14. lipnja

HAK je izdao prometnu prognozu za predstojeći produženi vikend. Očekuju pojačan promet zbog dijela građana koji će spojiti nekoliko dana s praznikom Tijelova te otputovati na kraći izlet. Upozoravaju na gužve tijekom prijepodneva u gradovima i na prigradskim cestama, a u ranim poslijepodnevnim satima na autocestama i važnijim državnim cestama.

U nedjelju, 14. lipnja, u povratku s produženog vikenda kraći zastoji mogući su na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3), najviše u nedjelju u poslijepodnevnim satima. Također, moguća su čekanja na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku u zemlju, priopćili su iz HAK-a.

Podsjetili i na stanje na graničnim prijelazima

Što se graničnih prijelaza tiče, podsjetili su koja pravile vrijede zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

Granični prijelazi trenutno su otvoreni za građane iz pojedinih država članica Europske unije u kojima je na snazi zadovoljavajuća epidemiološka situacija.

To su: Češka, Mađarska, Austrija, Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Slovenija, Njemačka i Slovačka. Prilikom ulaska u RH njihovih državljana, prikupljaju se određeni podaci ako ih bude potrebno kontaktirati tijekom njihovog boravka u RH.

Kako bi se smanjile gužve na granicama, pokrenuta je web stranica entercroatia.mup.hr, na kojoj svi koji ulaze u RH mogu ostaviti svoje podatke. Za sve putnike koji na ovaj način dostave podatke neće biti potrebno dodatno zadržavanje na graničnim prijelazima, poručuju iz HAK-a.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.