Gulišija otkazao: Optuženi za silovanje u Podstrani ostao bez branitelja

Screenshot: Google street view

ROKO ŠIMAC, 24-godišnjak optužen za silovanje i pokušaj ubojstva kolegice s fakulteta na krvavom tulumu u Podstrani u studenom 2012. godine, ostao je danas bez branitelja. Odvjetnik Željko Gulišija otkazao je punomoć na raspravi, nije dao neko posebno obrazloženje. Sada će ili angažirati novog branitelja ili će mu ga sud dodijeliti po službenoj dužnosti.

Izlazak odvjetnika Gulišije iz ovog kaznenog postupka posve je neočekivan i Šimca stavlja u nezgodnu poziciju. Suđenje je, naime, stiglo do kraja, sudac Mlađan Prvan čak je planirao objaviti presudu u listopadu prošle godine, no na koncu se ipak odlučio preotvoriti raspravu i naložiti još jedno vještačenje žrtve, i to na okolnosti da se ustanovi je li mogla pružati otpor.

Vještačenje je u ruke dobio psihijatar Ivan Urlić. Kako neslužbeno doznajemo, utvrdio je da je djevojka bila smanjeno ubrojiva kod silovanja, odnosno, neubrojiva kod pokušaja ubojstva.

Šimac i djevojka bili su na tulumu sa većim društvom. U jednom trenutku povukli su se u sobu i pohvatali. Što se konkretno zbilo, nikada se nije ustanovilo. Djevojka je u teškom stanju dovedena u bolnicu i spašena nakon trosatne operacije. Šimac je tvrdio da nije koristio nikakvu napravu, već ruku. Sudac Prvan angažirao je nekoliko vještaka iz Splita, Rijeke i Zagreba kako bi se utvrdio mehanizam nastanka ozljeda.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.