Grlić Radman u Japanu: IT uspjehu pridonose i hrvatske tvrtke na japanskom tržištu

Ilustracija: EPA

HRVATSKI šef diplomacije Gordan Grlić Radman sastao se danas u Japanu s ministrom za digitalnu transformaciju, naglasivši da tamošnjim postignućima u IT industriji i digitalizaciji pridonose i hrvatske tvrtke prisutne na japanskom tržištu, priopćio je MVEP. Drugog dana radnog posjeta Japanu, Grlić Radman i Taro Kono istaknuli su izvrsne bilateralne odnose te važnost snaženja gospodarske suradnje dviju zemalja.

"Naglašena su postignuća u gospodarskom sektoru, poglavito u IT industriji i digitalizaciji, kojima pridonose i hrvatske tvrtke prisutne na japanskom tržištu", kaže se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Ministar Grlić Radman istaknuo je važnost digitalnog partnerstva Europske unije i Japana, potpisanog 2022. godine, čime je Japan postao prva zemlja s kojom je EU postigla takav sporazum, te naglasio obostranu korist takve suradnje.

Sastao se i s hrvatskom zajednicom u Japanu

Naglasio je pritom kako Hrvatsko vijeće za digitalnu transformaciju prati provedbu mjera digitalne transformacije na cjelokupni razvoj našeg društva. Ministar se sastao i s hrvatskom zajednicom u Japanu koja ima oko dvjesto članova, izrazivši zahvalnost na pomoći koju su uputili Hrvatskoj nakon razornih potresa, dodaje se u priopćenju.

Hrvatska i Japan ove godine obilježavaju 30 godina uspostave diplomatskih odnosa, a koje je dodatno osnažilo nedavno otvaranje počasnog konzulata RH u Osaki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.