Grčka teroristička skupina prijeti: "Nećemo prestati napadati europske tlačitelje"

Ilustracija: FAH

VLASTI i financijske institucije diljem Europe na oprezu su zbog straha od prijetnji grčke anarhističke terorističke skupine koja je poslala paket bombe u Francusku i Njemačku, prenosi Independent.

Skupina Urota vatrenih ćelija (CCF) zavjetovala se da će proširiti napade protiv "tlačitelja" nakon što je preuzela odgovornost za eksplozivnu napravu poslanu njemačkom ministru financija.

Sljedeći je dan eksplodirala paket bomba kada ju je otvorila tajnica u Međunarodnom monetarnom fondu (IMF) u Parizu. Bomba joj je spalila lice i ruke te oštetila bubnjić.

Ponavljanje niza napada u Europi iz 2010.


Službenik grčkog Ministarstva javne sigurnosti izjavio je da istragu moraju preuzeti stručnjaci za antiterorizam. Boje se da bi ovo moglo biti ponavljanje napada skupine CCF diljem Europe prije 7 godina.

"Vrlo je vjerojatno da je pakete poslala ista organizacija", rekao je službenik te dodao da bi moglo doći do slanja novih paketa bombi.

Istražuje se kako su paketi prošli sigurnosne provjere

Grčka policija pokušava spriječiti slanje ovakvih paketa iz države i istražuje kako su mogli proći provjeru osiguranja zračne luke.

Prije 7 godina CCF je poslao eksplozivne naprave Angeli Merkel, Silviju Berlusconiju, Nicolasu Sarkozyju, Europolu i međunarodnim ambasadama.

Tada je uhićeno nekoliko anarhista, ali skupina je objavila izjavu u kojoj je ismijala tvrdnje policije da su ju "rastavili".

Teroristi: Ovo je druga faza projekta Neprijatelj, čekajte nove najave

U četvrtak je na internetu objavljena poruka u kojoj stoji da će "braća" grupe nastaviti svoju nasilnu borbu.

"Za svakog brata u zatvoru, nova braća su spremna zauzeti njihova mjesta i nastaviti put napada. ŽIVJELA ANARHIJA", pisalo je u poruci.

"Poslali smo paket bombu njemačkom ministru financija kao dio druge faze projekta Neprijatelj. Čekajte nove najave."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.