Gradonačelnik o cipelarenju dječaka: Ja uvijek krivim samo roditelje

Foto: HRT

JOŠ jedan slučaj vršnjačkog nasilja zgrozio je Hrvatsku proteklog vikenda. Skupina maskiranih dječaka pretukla je jednoga koji je sjedio ispred zgrade škole. 

Otac pretučenog dječaka odlučio je da će o svemu progovoriti javno, a u rješavanje problema uključila se i gradska administracija. Gradonačelnik Nenad Panian je zbog ovog slučaja održao konferenciju za medije.

>> Otac iz Dugog Sela: Huligani su cipelarili mog sina. Pitali su ga navija li za Dinamo

Gradonačelnik kaže kako mu je bilo tužno razgovarati s ocem pretučenog dječaka jer je i sam doživio isto. Problem je, kaže, što ljudi ne prijavljuju ovakve slučajeve.

"Ja uvijek krivim roditelje"

"Prijavite djelo! Kad je moje dijete napadnuto prije 20 godina prvo sam išao vidjeti je li krivo. Ako mi kao društvo ne pokrenemo se, ništa…", kaže dodajući da su roditelji ti koji trebaju usmjeriti svoju djecu. Rekao je da neki roditelji nisu odgojitelji nego "samo prolaznici". Pozvao je društvo da "smiri tenzije, da smire maloljetnike koji su krenuli u boj". "Kukavice", dodao je gradonačelnik.

"To je u domeni pravosuđa i ja se ne bih smio miješati i da znam. Volio bih da mi se ti roditelji jave sami. Vi od mene očekujete da ja kažem to je Nikola, Pero, Štef, ne znam. Što biste vi napravili na mom mjestu", rekao je Panian novinarima.

"Nemojte odustati od svog djeteta. Ovdje su očito odustali od svog djeteta. Oni su snimali taj događaj. Zašto? Da budu popularni. I ovo tu im daje na popularnosti. Na nama je da im pomognemo. Ja ih ne osuđujem. Na nama je da im pomognemo", dodao je gradonačelnik. 

Apel policiji

On kaže da je i policija kadrovski potkapacitirana. Jednostavno ih nema dovoljno, kaže. "Kako mogu pomoći? Kad sam čuo kolika je osnovna plaća policajca, snebivao sam se", govori i dodaje: "Oni se jave onog trena kad nazovem ja ili građani. Većina njih ne prijavljuje, idu na Face, prijavite policiji, službama…"

Govori kako bi volio da postoje kvartovski policajci, redari, koji bi kontrolirali situaciju u ugroženim područjima. "Apeliram na MUP da poboljša uvjete", kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.