Gradite ili uređujete prostor? Ovo su sajmovi koje ne želite propustiti

Foto: Press

U DANAŠNJEM svijetu prostor postaje sve dragocjeniji resurs koji svatko od nas želi iskoristiti na najbolji mogući način. Pitanje koje se nameće jest kako ga oblikovati i urediti prema vlastitim potrebama? Jer, na kraju dana, želimo da naš prostor bude više od fizičkog okruženja – želimo da bude prostor u kojem se osjećamo ugodno i inspirirano, a prije svega da je zdrav i siguran.

Bez obzira radi li se o domu, radnom mjestu ili komercijalnom prostoru, važno je da prostor ispunjava kriterije udobnosti, funkcionalnosti i estetske privlačnosti te postane odraz našeg stila, vrijednosti i osobne inspiracije.

Kako izgraditi siguran, energetski učinkovit i kvalitetan dom? Kako iskoristiti svaki kutak svog doma ili radnog mjesta na najbolji način? Kako postići sklad između funkcionalnosti i ljepote? Kako pronaći, izgraditi ili prenamijeniti prostor, opremiti ga najboljim namještajem, odabrati materijale, boje i dizajn koji odražavaju našu osobnost i stil? 

Odgovore na ova pitanja pronađite od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu, gdje se istovremeno odvija čak 5 vrhunskih događanja posvećenih  arhitekturi, gradnji, dizajnu, namještaju, uređenju interijera i eksterijera, umjetnosti i HoReCa sektoru.

Zajednički nastup na 18.000 kvadrata.

Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr, Art Zagreb, Hotel&Gastroteh i festival Zagreb Design Week, tijekom 6 dana u povezanim paviljonima Zagrebačkog velesajma na 18 tisuća kvadrata i s preko 200 izlagačih štandova, posjetiteljima donose sve novosti, inovacije i trendove uz jednu jedinstvenu ulaznicu. Na dan otvorenja, 26. rujna 2023. godine sajam i paviljoni su otvoreni za javnost od 17.00 sati te je ulaz slobodan, a ostale dane (27. rujna - 01. listopada) paviljoni će biti otvoreni za javnost od 11 do 20 sati, ulaznice su vrlo pristupačne, a svaki dan donosi i opuštajući festivalski program na vanjskom prostoru koji traje do ponoći.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Zagrebačkog velesajma na ulazu Jug II i sjeverno od Kineskog paviljona (7€ dnevna, 15€ dnevna obiteljska, 25€ festivalska, 4€ umirovljenička, 4€ grupna i studentska; ulaz za djecu do 10 godina je besplatan). U četvrtak, 28. rujna na programu je Koncert Auf Wiedersehen dok ćete u petak 29. rujna 2023. uživati u live kon-certu grupe Denis & Denis. 

Očekuje vas moderno okruženje, renomirani izlagači, opušteno druženje i festivalsko ozračje do kasno u noć uz stručni program, konferencije, izložbe i zabavni program.

Najbolje od arhitekture i graditeljstva 

ArhiBau.hr najveći sajam graditeljstva i arhitekture u regiji, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, u svom trećem izdanju nastavlja promicati kulturu građenja i održivog razvoja.  (Sajam je ove godine podržala tvrtka NEXE d.d. kao platinasti sponzor, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Grada Zagreba, Hr-vatske gospodarske komore i Turističke zajednice Grada Zagreba.)

Uz renomiranu izlagačku postavu, posjetitelji će na sajmu imati priliku pronaći inspiraciju za vlastite projekte gradnje, preuređenja ili renovacije, upoznati proizvođače građevinskih materijala i izvođače radova, saznati sve o najsuvremenijim građevinskim materijalima iz sektora održive gradnje, kao i ostvariti sajamske popuste i sudjelovati na stručnim prezentacijama. 

U sklopu sajma održat će se i prateća stručna konferencija "Prostor budućnosti / Budućnost prostora”. Trodnevni program konferencije održat će se od 27. do 29. rujna 2023. godine svaki dan od 11 do 18:30 sati, a okupit će vodeće domaće i inozemne arhitekte, urbaniste, građevinare, predstavnike javne uprave i druge stručnjake koji će ras-pravljati o ulozi arhitekture i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti. (Konferencija se ove godine održava uz sponzorstvo tvrtki Iverpan d.o.o., Reynaers Aluminium d.o.o., Hrvatske gospodarske komore, Energetskog instituta Hrvoje Požar (EIHP) i uz partnerstvo Regionalne energetske agencije sje-verozapadne Hrvatske (REGEA).)

Glavni predavači ovogodišnje stručne konferencije su međunarodno priznata imena poput Atelier Ten (Ivan Jovanović), poznati predvodnici održivosti i Rintala Eggertsson Architects (Dagur Eggertsson). Na križištu arhitekture, umjetnosti i urbanih intervencija, različite inspirativne projekte kao što je Plutajuće sveučilište u Berlinu predstavit će raumlaborberlin (Luka Murovec), dok će ROTOR COLLECTIVE (Stijn Colon) približiti svoja istraživanja materijalnog okoliša, uključujući MAD centar mode i dizajna u Briselu.

Foto: Timothy Hursley
Foto: Timothy Hursley

Detaljan program konferencije pogledajte na www.arhibau.hr, a ukoliko želite sudjelovati na konferenciji prijaviti se možete ovdje. Sudjelovanje na Konferenciji vrednuje se 29 sati i priznaje se za članove svih Komora.

Jubilarna 50. Ambienta na Zagrebačkom velesajmu!

AMBIENTA, međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, ove će godine napuniti jubilarnih 50 godina te će po pedeseti put biti nezaobilazna destinacija na kojoj će okupiti sve najbolje s područja proizvodnje namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Ambienta je u ovih 50 godina postala sinonim za sajam namještaja, sinonim za tradiciju, toplinu doma i za nove početke. Do sada je iznjedrila mnoga poznata i renomirana imena tvrtki hrvatske i svjetske scene i radit će to i ubuduće, to je njezin zadatak i njena misija.

U paviljonima 7a, 8A i 9 renomirani proizvođači namještaja, dizajneri, gospodarstvenici, kreativci te oni koji po prvi puta predstavljaju svoj brend, u šest sajamskih dana ispričat će najljepšu priču o unutarnjem uređenju, trendovima uređenja eksterijera te redizajnu doma i uredskih prostora. 

Izdvajamo snažnu izlagačku postavu Interijer color, Škerjanc, Kauch Design, Aledo namještaj, Home concept,  Rattan Sedia, Workshop dreams te mnoge druge. Posebno mjesto na jubilarnoj Ambienti zauzima hrvatski dizajn namještaja, a snagu i potencijal domaće industrije, uz prezentaciju inozemnih brendova na Ambienti predstavit će se kroz tematske cjeline: Namještaj i unutarnje uređenje, Produkt Dizajn zona, Opremanje objekata i trendovi uređenja eksterijera.

Foto: Press

Priču o unutarnjem i vanjskom uređenju, namještaju, zaokružujemo sajmom Hotel&Gastroteh, ugostiteljsko-hotelijerskom opremom HoReCa programa, koji je odgovor na sve veću ponudu noviteta na području turizma i ugostiteljstva naročito po pitanju gradnje, opremanja i moderniziranja ugostiteljskih sadržaja, hotela i apartmana. Ovaj poslovni sajam pokazat će ono najbolje što se može naći na tržištu: namještaj, opremu, uređaje i inventar, sustave za ekološku obradu otpadnih sirovina, proizvode i sirovine za pekarstvo i slastičarstvo, sredstva za čišćenje i higijenu, digitalne sustave za poslovanje u ovim granama. Više na web stranici i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.