Goran Milić: Balkanska Al-Jazeera kreće 1. studenoga



BALKANSKA Al-Jazeera trebala bi početi s programom 1. studenoga, otkrio je Goran Milić za portal Sarajevo-X, progovorivši i o navodno ogromnim primanjima novinara na "arapskom CNN-u". 

"Ne mogu govoriti o ciframa, ali one nisu astronomske. Dvije stvari su tu važne, a to je da su plaće na Al-Jazeeri Balkan redovne i stabilne", rekao je Milić.

Kazao je da su na medijskoj sceni bivše Jugoslavije više od 15 godina na snazi "paralelni informacijski sustavi" i da će Al-Jazeera biti umjerenija u nastupu.

"Znam da će sarajevske novine napisati da je zločinac Ratko Mladić izbačen iz sudnice u Haagu, ali mi ćemo reći da je udaljen. Koristit ćemo izraze koji su primjereniji, neće biti strasti u kvalifikacijama", dodao je Milić.

Osvrnuo se i na nedavne špekulacije da je jedno od pitanja za novinare iz Srbije bilo da se izjasne što misle o nezavisnosti Kosova.

"Nevjerojatno je kako ta laž obiđe regiju i sad se o tome priča kao o goloj činjenici. Pitanje je glasilo 'koje međunarodno-pravne temelje vidite za nezavisnost Kosova', jer je u biografiji te osobe pisalo da je pravnica i da je specijalizirala međunarodno pravo. Nas je zanimao njen način razmišljanja, to nije bilo pitanje za ljude iz Srbije", uvjerava Milić.






 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.