Gadafi se pojavio u javnosti

NAKON što se dva tjedna nije pojavio u javnosti, a zbog čega su se pojavile glasine da je i sam poginuo u napadu u kojem je izgubio sina, libijska državna televizija prikazala je jučer kasno navečer Moamera Gadafija na sastanku s plemenskim vođama u hotelu u Tripoliju, javlja CNN.

Gadafi je je bio sa skupinom od desetak muškaraca, a kamera je na televizijskom ekranom iza skupine muškaraca zumirala datum sastanka - 11. svibnja. "Da vam kažem nešto dragi vođa, kunem se Bogom da ćete sigurno pobijediti", kazao mu je jedan od plemenskih starješina koji su sjedjeli oko Gadafija.

Gadafi prije toga u javnosti nije viđen od zračnog napada 30. travnja u kojem je poginuo njegov sin. NATO snage tada su pogodile obiteljsku rezidenciju dok je Gadafi bio u njoj. Libijska vlada tvrdila je kako se povukao da oplakuje sina, ali dugotrajna odsutnost izazvala je glasine da je i sam poginuo u napadu.

Iako nije prisustvovao sprovodu svog sina i troje unučadi koji su u tom napadu poginuli, njegovi pristaše tvrde kako je on osobno u napadu prošao "neokrznut".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.