FOTO Poplava prijeti i samoborskom području: "Pred nama je duga noć"

Foto: Facebook

Samoborsko područje priprema se na vodni val. Gradonačelnica Samobora na Facebooku je objavila kako je duga noć pred njom i njenim sugrađanima iz naselja Medsave.

"Dragi sugrađani, pred nama i sugrađanima Medsava je duga noć. Prema najavama vodeni val je krenuo iz Slovenije te se tijekom noći očekuje na području grada Samobora.

Kako bismo maksimalno zaštitili sve sugrađane Medsava i okolnih mjesta u tijeku je izrada zečjih nasipa. Na terenu su sve službe.

Ponavljam ove radnje su preventivne zaštite, za sada nema mjesta panici te se nadam da će tako i ostati. Ovim putem još jednom hvala svima na suradnji i pomoći. Nadam se kako će sve proći mirno, a o svim detaljima ćemo vas obavještavati", napisala je.

Dragi sugrađani, pred nama i sugrađanima Medsava je duga noć. Prema najavama vodeni val je krenuo iz Slovenije te se...

Objavljuje Petra Škrobot - gradonačelnica Grada SamoboraPetak, 4. kolovoza 2023.

Zbog obilne kiše i vodnog vala iz Slovenije čiji se vrhunac prema informacijama iz Hrvatskih voda očekuje u noći s petka 4. na subotu 5. kolovoza, oko 21 sat aktiviran je oteretni kanal Sava - Odra radi snižavanja vodostaja rijeke Save izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Samoborski Stožer civilne zaštite od jutra je u pripravnosti i prati stanje na terenu, a zbog porasta vodostaja rijeke Save te mogućnosti porasta vodostaja rijeke Bregančice u pripravnosti su i vatrogasne snage grada Samobora i to JVP Grada Samobora, DVD Samobor, DVD Bregana, DVD Rude, DVD Galgovo, DVD Grdanjci, DVD Molvice, DVD Pavučnjak, DVD Bobovica, DVD Vrbovec i DVD Otok.

U poslijepodnevnim satima aktiviran je Stožer civilne zaštite. Hrvatske vode napunile su vreće s pijeskom za postavu zečjih nasipa u Grdanjcima, a zečji nasip u Medsavama izgradili su vatrogasci i pripadnici Stožera CZ Grada Samobora.

Zatvorena je prometnica uz Savu u Medsavama te su sve službe na terenu. Komunalac je aktivirao dvije ekipe, a radnici Odvodnje rade u tri smjene te su tijekom današnjeg dana očistiti sve rešetke taložnice i preljeve te sve slivnike. Prekontrolirane su i sve crpne stanice i sve su u funkciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.