FOTO Na granici SAD-a zaplijenjena staklenka s ljudskim mozgom

Foto: CBP Great Lakes

CARINICI Sjedinjenih Država su prilikom regularne provjere kanadskog poštanskog kamiona naišli na neobičnu pošiljku. Naime, među paketima je bila i posuda s ljudskim mozgom.

"Djelatnici graničnog prijelaza Blue Water Bridge, koji se nalazi između Michigana i kanadske provincije Ontario, 14. veljače pronašli su ljudski mozak", priopćila je američka Uprava za carinu i zaštitu granica (CBP).

"Starinski nastavni primjerak"

Ljudski mozak je bio unutar pošiljke koja je na sebi imala oznaku "Starinski nastavni primjerak", a poslana je iz Toronta za Kenoshu u Wisconsinu, piše BBC.

"Nakon otvaranja pošiljke službenici CBP-a pronašli su paket u kojem je bio uzorak ljudskog mozga. Bio je spremljen u staklenoj posudi, a uz njega nije bilo nikakve popratne dokumentacije", navodi se u izjavi agencije.

Regionalni direktor CBP-a Michael Fox rekao je da ljudi trebaju pripaziti na pravila o  slanju pošiljaka Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Nacionalnog instituta za javno zdravstvo koja se odnose na "infektivne biološke agense i moguće zarazne tvari".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.