Napad u Japanu, farmer vatrenim oružjem ubio policajce, a ženu nožem

Foto: Profimedia

Žena i dva policajca ubijeni su danas u pucnjavi i napadu nožem na farmi u središnjem Japanu, izvještava Reuters. Jedna je osoba ozlijeđena.

Osumnjičenik, za kojeg se vjeruje da je farmer u tridesetim godinama, zabarikadiran je u kući predsjednika gradskog vijeća, javlja novinska agencija Kyodo. Vlasti su pozvale stanovnike da ostanu u kućama u ruralnom području oko grada Nakano u regiji Nagano, gdje se dogodio napad.

Mediji navode da je ovo rijedak slučaj nasilnog zločina u Japanu, zemlji koja ima nisku stopu ubojstava. Također, Japan ima neke od najstrožih zakona o oružju na svijetu. Svatko tko želi posjedovati oružje u Japanu mora proći kroz rigorozan postupak prije dobivanja dozvole.

Pucao u policajce, ženu ubo velikim nožem

Državni medij NHK i drugi veći japanski mediji izvijestili su da je žena izbodena u napadu, a da su dvojica policajaca upucana. Policija nije odmah potvrdila detalje kada je AFP kontaktirao.

Svjedok u dobi od 72 godine je za NHK rekao da je radio na farmi u blizini kada je jedna žena dotrčala s ceste govoreći "pomozite mi" te da je nakon toga pala na tlo. "Iza nje je došao maskirani muškarac velikim nožem i ubo ju u leđa", rekao je svjedok za NHK.

Čovjek navodi da je pozvao hitnu pomoć dok su susjedi pokušavali reanimirati ženu. NHK je, pozivajući se na policiju, rekao da je napadač zatim ispalio nekoliko hitaca na policajce iz oružja nalik sačmarici.

Policajci su upucani nakon što su došli na mjesto događaja u patrolnom automobilu. NHK izvještava da je napadač prislonio oružje na prozor policijskog vozila i dva puta pucao.

U napadu je ozlijeđen i jedan muškarac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.