Etihad Airways prvi na svijetu cijepio sve članove kabinskog osoblja

Foto: EPA

ETIHAD AIRWAYS, nacionalni avioprijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, prva je aviokompanija na svijetu koja je sve članove kabinskog i letačkog osoblja cijepila protiv zaraze virusom covid-19, omogućujući svojim putnicima barem kakvo-takvo olakšanje prilikom putovanja zrakoplovom u ovim kriznim vremenima, javlja Croatian Aviation.

U siječnju ove godine Etihad je preuzeo tzv. dijamantni status u pogledu pružanja najvišeg standarda čistoće i dezinfekcije putničke kabine u svojim zrakoplovima. Kompanija je otišla još jedan korak dalje tako da je u vrlo kratkom roku cijepila sve članove letačkog i kabinskog osoblja, omogućujući putnicima barem jedno olakšanje (u vidu kontakta putnika i članova posade) prilikom leta.

"Jedina smo aviokompanija na svijetu koja je uvela obavezno testiranje za sve putnike i kabinskog osoblje prije svakog leta"

Tony Douglas, direktor grupacije Etihad Aviation, izjavio je sljedeće: "Proaktivnim radom omogućili smo cjepivo za sve naše djelatnike, ne samo kako bismo izbjegli zarazu ovim virusom nego kako bismo i putnicima koji u ovo krizno vrijeme putuju našim zrakoplovima olakšali samo putovanje i kontakt s posadom. Jedina smo aviokompanija na svijetu koja je uvela obavezno testiranje za sve putnike i kabinskog osoblje prije svakog leta, a sada smo i prva aviokompanija koja je cijepila sve članove kabinskog i letačkog osoblja!"

"Kao direktor, odlučio sam se testirati među prvima kako bih iskazao svoju solidarnost te kako bih motivirao ostale u kompaniji na cijepljenje. Odaziv unutar kompanije je bio odličan i zaista mogu zahvaliti svim djelatnicima što su kroz cijelo ovo krizno vrijeme i dalje na visini zadatka."

U siječnju ove godine pokrenuta je inicijativa "Sigurni zajedno", kojom se motiviralo sve djelatnike na cijepljenje, potpuno besplatno za sve djelatnike.

"Etihad je u kompaniji procijepio više od 75% svih djelatnika"

Prije cjepiva djelatnicima je omogućen virtualni razgovor s liječnicima, koji pružaju sve informacije (moguće nuspojave i sl.), te se dogovara termin dolaska na samo cijepljenje kako bi se osigurale mjere distanciranja.

S obzirom na to da vlast u UAE-u želi do ožujka ove godine cijepiti više od 50% stanovništva, Etihad je unutar kompanije procijepio više od 75% svih djelatnika. Pritom je prioritet, naravno, bilo letačko osoblje s obzirom na to da je njihovo radno okruženje iznimno specifično te su članovi posade bili u neprestanom riziku od zaraze.

Ujedinjeni Arapski Emirati trenutno su druga zemlja u svijetu po postotku procijepljenog stanovništva. Etihad Airways svoju bazu ima u Abu Dhabiju i nema redovnih linija prema hrvatskim zračnim lukama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.