Egipat odgodio suđenje zloglasnom a bivšem ministru unutrašnjih poslova

EGIPATSKI sud je odgodio suđenje bivšem ministru unutrašnjih poslova Habibu el-Adlyju, a novi termin procesa trebao bi se podudarati sa suđenjem bivšem predsjedniku Hosniju Mubaraku.

Bivši ministar i predsjednik suočeni su optužnicom za ubijanje prosvjednika tijekom revolucije koja je svrgnula režim u veljači. Egipćani upravo el-Adlyja smatraju najodgovornijim za naredbu da se puca po demonstrantima. Bijesni prosvjednici su svoje mišljenje o bivšem ministru najbolje iskazali danas kada su kamenjem zasuli njegov automobil dok je napuštao sudnicu, piše Voice of America.

Egipatski sud već je ranije osudio el-Adlyja za korupciju i dodijelio mu 12 godina zatvora, a novi proces trebao bi započeti 3. kolovoza. Egipćani još uvijek prosvjeduju te od prijelazne vojne vlasti zahtijevaju brže i efikasnije osuđivanje svih inkriminiranih suradnika bivšeg Mubarakovog režima. Vojni tužitelji su tako danas počeli i s ispitivanjem bivšeg premijera Ahmeda Nazifa zbog optužbi za korupciju. Civilni sud ga je početkom mjeseca već proglasio krivim po istoj optužnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.