Dvije i pol godine zatvora za pokušaj ubojstva u Dugopolju

Foto: Google maps

GORDAN VULETA, 40-godišnjak iz Otoka, osuđen je na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno na dvije i pol godine zatvora zbog pokušaja ubojstva Hrvoja Šimića u Dugopolju ispred lokala Sheriff. Iz pištolja Beretta kalibra 9 milimetara ispalio je hitac koji je Šimića pogodio u trbuh. Život mu je spašen hitnom kirurškom intervencijom. Ostao je bez bubrega, što se cijenilo kao otegotna okolnost. Događaj se zbio oko 1 sat 7. ožujka prošle godine.

Branitelj Dragan Mijoč naveo je u završnoj riječi kako nije dokazano da bi Vuleta pokušao ubiti. Naime, on je i u svojoj obrani ustvrdio kako je pištolj slučajno opalio te je ustvrdio kako nikoga nije imao namjeru ozlijediti, a pogotovo ubiti.

Izvadio pištolj u strahu

Vuleta je u lokal došao sa djevojkom, a pištolj je ponio jer je primao nekakve prijetnje. Šimića uopće ne poznaje, došao mu je za stol i kazao mu da napusti lokal. Izašao je, ali je vidio da je djevojka ostala u kafiću pa se vratio. Šimić mu je navodno kazao da je cinker i da mora ići iz Dugopolja, Vuleta je zaključio da je došlo do zabune i da ga je zamijenio za nekoga. Izvadio je pištolj u strahu, a onda ga je Šimić udario po ruci i pištolju te je zbog toga došlo do opaljenja, elaborirao je odvjetnik Mijoč. 

Bitno je, kazao je, i što je Vuleta tada pobjegao. Da je htio ubiti, bez sumnje je to mogao napraviti, zaključio je Mijoč.

Prijetnje okrivljeni nije prijavio policiji

Tužiteljica je, s druge strane, smatrala da je djelo posve dokazano i da nije došlo do slučajnog opaljenja. Na prvom ispitivanju u Državnom odvjetništvu nije obrazložio zbog čega je nosio pištolj, a prijetnje inače nije prijavio policiji. Vuletina djevojka također nije dala konkretnije informacije o kakvim se prijetnjama radilo.

Istaknula je i kako na pištolju nisu nađeni biološki tragovi Hrvoja Šimića, odnosno, nije utvrđeno da bi oštećeni dotaknuo pištolj, koji je, pokazalo je vještačenje, bio sasvim ispravan te je za okidanje bila potrebna velika sila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.