Dva zagrebačka jelena uginula na putu za ZOO vrt u Skopju

ZAGREBAČKI Zoološki vrt kolegama u Skopju poslao je šest jelena i dvije gnu antilope, no putem su zbog neadekvatnih uvjeta prijevoza dva jelena uginula.

Jeleni su se navodno ugušili u pregrijanim kavezima bez dovoljno zraka, prenosi Večernji list.  Ravnateljica zagrebačkog ZOO-a Davorka Maljković listu je potvrdila da je za organizaciju prijevoza životinja bio zadužen ZOO vrt u Skopju koji je primio životinje, a koji je za tu svrhu angažirao ovlaštenu prijevozničku tvrtku Bero iz Svetog Ivana Žabna kraj Vrbovca.

Vlasnik prijevozničke tvrtke tvrdi: Životinje su se ugušile, to se često događa

Maljković je izjavila da je zagrebački ZOO bio dužan pobrinuti se da se životinje sigurno ukrcaju u kamione, a predstavnik tvrtke Bero odbio je ponudu da na put sa životinjama krene i djelatnik zagrebačkog Zoološkog vrta.

Vlasnik prijevozničke tvrtke Bero Berislav Jokić novinarima je potvrdio kako ne zna detalje slučaja, no kaže kako je čuo da transportni sanduci nisu imali dovoljno zraka, pa su se jeleni ugušili te je konstatirao kako se to "često događa".

Direktor skopskog zoološkog vrta Dane Kuzmanovski pak tvrdi kako su se jeleni ugušili zbog sanduka koji nisu imali dovoljno zraka, ali ni klima-uređaje. "Prijevoz smo platili tri tisuće eura, a oni su životinje doveli bez klime! Da smo htjeli takav običan kamion, platili bismo 1500 eura, a ne dvostruko više", bijesan je Kuzmanski, koji je najavio da će izvještaj o slučaju ZOO vrtu u Zagrebu dostaviti nakon godišnjih odmora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.