Dva hrvatska grada prvi put u tiskanom Michelinovom vodiču

Foto: 123rf, Michelin

DANAS je izašlo novo tiskano izdanje Michelinova vodiča Main Cities of Europe, a prvi put u njemu se nalaze i dva hrvatska grada - Zagreb i Dubrovnik, s restoranima Noel te 360°.

Kako navodi stranica Kult plave kamenice, ulazak u vodič Main Cities of Europe, nakon što su nedavno još dva hrvatska restorana dobila Michelinove zvjezdice, dodatni je uspjeh jer se njime Hrvatska svrstava među važne europske gastronomske destinacije.

Crveni Michelinov vodič donosi ocjene izabranih restorana u 38 europskih gradova, uključujući Beč, Bruxelles, Prag, Kopenhagen, Helsinki, Atenu, Budimpeštu, Stockholm, Oslo i Dublin, kao i neke najvažnije Michelinove restorane u velikim gradovima u Francuskoj, Njemačkoj Italiji i Španjolskoj.

Pet restorana s Michelinovim zvjezdicama

Podsjetimo, nedavno su po jednu Michelinovu zvjezdicu dobili zagrebački restoran Noel i lovranski Draga di Lovrana. Restorani Pelegrini u Šibeniku, 360º u Dubrovniku i Monte u Rovinju zadržali su tri zvjezdice koje su dobili ranije. Tako da Hrvatska sada ima pet restorana s Michelinovim zvjezdicama.

Također, lista s oznakom Bib Gourmand sada broji ukupno osam naših restorana, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu, dok oznaku Michelin Plate ove godine nosi ukupno 51 restoran u Hrvatskoj. Michelinove oznake Bib Gourmand uz prošlogodišnje restorane Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Vuglec Breg (Krapina) i Konoba Fetivi (Split), dobivaju Batelina (Banjole), Konoba Vinko (Konjevrate), Agava (Zagreb) i TAČ (Zagreb). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana u kojima su bili profesionalni Michelinovi inspektori. Popis za Hrvatsku objavljen je na stranicama Michelina, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.