Crkva u Dubrovniku bolnici dala uređaje: "Život je najveći dar, poslije je zdravlje"

Foto: Pixsell/Grgo Jelavic

U AKCIJI u župama i crkvama vjernici Dubrovačke biskupije su kroz marijanski mjesec listopad prikupili 152 tisuće kuna za tri uređaja za kvalitetno praćenje trudnoće, a tim povodom ginekološki odjel dubrovačke bolnice posjetio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Biskup Glasnović istaknuo je danas kako je akcija provedena na poticaj svećenstva i laika u suradnji s Caritasom.

"Život je najveći dar, a tek poslije dolazi zdravlje"

"Danas je blagdan Gospe od Zdravlja, prikazanja Blažene Djevice Marije u hramu. Sve nam dobro dolazi od Gospodina pa nam tako šalje i Sina, da nas u svojoj ljubavi zagrli, podigne, spasi i ozdravi", izjavio je biskup Glasnović.

"Život je najveći dar, a tek poslije dolazi zdravlje. Demografija je najvažnija tema za naše društvo i za Crkvu. Ovim smo se u zahvalnosti solidarizirali, uvijek na poticaj činiti dobro", dodao je.

Uređaji za praćenje trudnoće

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić zahvalio je na vrijednoj donaciji te istaknuo kako se bez nabavljenih uređaja ne može svakodnevno raditi s trudnicama.

"Ovo je u današnja vremena svakako pozitivna tema. Najvažnije je da svi podržavamo život", rekao je Bekić.

Riječ je o uređajima pomoću kojih roditelji prvi put čuju otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Dubrovačka bolnica trenutno ima samo tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste, a time i troše, te nisu dovoljna za nadzor trudnica. Jedan od uređaja služi i za praćenje blizanačke trudnoće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.