Država ne plaća: Umjesto na autocesti, građevinari na prisilnom godišnjem odmoru

SVI KAMENI temeljci,  svečane vrpce i ukrašene bine nad kojima je obećavao tadašnji premijer Ivo Sanader u predizbornoj kampanji danas bi mnogi iz HDZ-a kao i u Vladi najradije zaboravili jer će se zbog neplaćanja iz državne kase izvođačima radova zaustaviti gotovo svi radovi na autocesti Dubrovnik-Doli, Podravskom ipsilonu, koridoru Vc, autocesti Zagreb-Sisak, kao i na obilaznici oko Slatine.

Dobili posao od 5 milijardi kuna, ali ne i novac

Da je tome zaista tako, potvrđuje i vijest kako će Hidroelektra, inače šesti građevinar u Hrvatskoj koja se početkom ove godine hvalila kako je od države dobila poslove od pet milijardi kuna, po prvi puta u 63-godišnjoj povijesti tvrtke usred građevne sezone poslati radnike na prisilni godišnji odmor. Vijest o tome objavio je Poslovni dnevnik dodajući kako zagrebački građevinar Hidroelektra niskogradnja zaustavlja radove zbog potraživanja prema državi ali i zbog  navodnog naloga Vlade o usporavanju.

Prisilni godišnji odmor izravan je rezultat neplaćanja HAC-a i HC-a prema Hidroelektri, pa je ta tvrtka odlučila kako je isplativije stati s većinom radova. Zbog problema nelikvidnosti u državi, navodno će ovih dana iste poteze povući Viadukt i Konstruktor, ali i ostale  velike građevinske tvrtke koje posluju s državom. Više malih građevinskih tvrtki već je najavilo zatvaranje svojih vrata, upravo zbog nenaplaćenih potraživanja.

Prema posljednjima informacijama koje su mogu čuti iz Vlade RH, navodno se sprema novo zaduženje za Hrvatske autoceste kao i Hrvatske ceste kako bi se problem riješio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.