Dražen Majić: Petričićev uradak kao da je izvađen iz dosijea neozbiljne tajne službe

ZAMJENIK glavne urednice informativnog programa HTV-a Dražen Majić osvrnuo se na pismo u kojem ga Darko Petričić optužuje da je na svoje radno mjesto došao zahvaljujući političkim odlukama donijetima u Zagrebu i Puli te tvrdi da mu "uradak dotičnog gospodina izgledao kao da je izvađen iz obaviještajnog dosjea neke neozbiljne tajne službe".

> Darko Petričić: Kako je Hloverka dovela Majića na HTV

Petričić u svome pismu tvrdi kako je Majić na svoju poziciju došao zato da ga se makne od afera istarskog župana Ivana Jakovčića zbog kojih su patili i strani investitori te Hypo Alpe Adria banka. Navodno je iza Majićeve eliminacije iz Glasa Istre i novinarskih krugova te hrvatske regije stajao odvjetnik Goran Veljović koji je Majiću rekao da bira posao u bilo kojoj medijskoj reakciji u državnom vlasništvu. "Vjerujem da će se Ivan Jakovčić i Goran Veljović od srca nasmijati kada ga pročitaju", ističe Majić u rekaciji Indexu.

"Iz otvorenog pisma očito je da je analitičar na temelju nekoliko novinskih članaka izvukao potpuno pogrešne, na momente i sulude zaključke, koji nemaju nikakve veze sa stvarnošću", kaže Majić te dodaje kako u tome pismu ima mnoštvo elemenata za dobru tužbu za klevetu.

Zamjenik Hloverke Novak Srzić tvrdi da su minimalni izgledi za uspjeh borbe protiv korupcije u Hrvatskoj, ako će se ona temeljiti na ovakvim načelima koja su iznijeta u pismu Darka Petričića. Očito je kako će cijela ova stvar o zapošljavanju Dražena Majića završiti na sudu. Podsjetimo, Darko Petričić je politolog i analitičar zbog čijeg je gostovanja u HTV-ovoj emisiji Dossier.hr Ana Jelinčić ostala bez uredničkog posla. U toj emisiji je govorio o organiziranom kriminalu i korupciji u Hrvatskoj što je očito zasmetalo glavnoj urednici informativnog programa Hloverki Novak Srzić pa je smijenila urednicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.