DOZNAJEMO ZET od rent a car kompanija iznajmljuje aute i kombije, a taje cijenu

Foto: FAH, 123 rf

GRADSKA tvrtka ZET koja obavlja posao javnog gradskog prijevoza trenutno nema vlastita vozila. Budući da su im za obavljanje poslova neophodni automobili, trenutno koriste usluge rent a cara. Međutim cijena najma je tajna.

Index je dobio potvrdu od dvije tvrtke splitske Last minute i zagrebačke Enterprise da im je ZET klijent, no nisu nam htjeli otkriti cijenu koju im plaćaju.

"Točno je da je naša stranka Zagrebački Holding podružnica ZET, ali to je jedino što Vam mogu reći", stoji u odgovoru kojeg smo dobili od Ivana Agića iz tvrtke Enterprise.

Od izvora u Gradu doznali smo da je ZET iznajmio 22 vozila, a jednog od njih zapazili smo na okretištu Črnomerec. Riječ je o kombiju s oznakama rent a car tvrtke Enterprise te oznakom ZET-a.



"Vozila su rentana na tri mjeseca, za listopad, studeni i prosinac, dok se ne nabave vozila putem javnog natječaja", rekao nam je izvor u Gradu.

Odugovlačili s odgovorom pa na kraju odbili dati informacije

S druge strane putem službenih kanala iz Gradskog ureda za javnu nabavu koji je zadužen za najam vozila nismo uspjeli doznati detaljne podatke kao što je cijena vozila, odnosno koliko mjesečno plaćaju za najam svih vozila iz rent a car kompanija.

"Sve informacije ste dobili od ZET-a, to je sve što vam možemo reći", rekli su nam u Uredu za javnu nabavu kojeg smo kontaktirali pet puta u 10 dana, čekajući njihov detaljniji odgovor, nakon što su nam u ZET-u samo šturo odgovorili, da je točna informacija da plaćaju najam vozila. 



"Točno je kako ZET trenutno koristi vozila rent a car-a za operativne poslovne potrebe jer ne raspolaže drugim automobilima. Djelatnost javnog prijevoza traje kontinuirano 24 sata na gradskom i okolnom području te su vozila nužna resornim službama.

Postupak nabave vozila provodi se prema propisanom protokolu kroz nadležna tijela", rekao nam je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Inače, cijena jednodnevnog najma kombija marke Fiat Ducato, kakvog su naše kamere snimile, u tvrtki Enterprise koja ih iznajmljuje ZET-u stoji 687,50 kuna s PDV-om.

Budući da nam nisu ni u ZET-u niti u ovoj kompaniji htjeli odgovoriti koliko ZET plaća najam vozila, ne znamo kolika je točna cijena i jesu li dobili popust budući da je riječ o višemjesečnom najmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.