Domagoj Ivan Milošević: Eksperiment nije uspio, ovo se u zapadnom svijetu stalno događa

Foto: FAH

DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ, novi glavni tajnik HDZ-a, na N1 televiziji objasnio je zašto se HDZ odlučio na taktiku spašavanja Tomislava Karamarka i smjenjivanja premijera Tihomira Oreškovića.

"Naravno da je HDZ jedinstven. Sve ove dane je jedinstven. Vidimo da Vlada nikako ili presporo izvršava što je najvažnije, a to su projekti, reforme i druge stvari kako bi svi hrvatski građani dobro živjeli. A to mora biti cilj ove i svake druge Vlade", kazao je.

"Mi političku odgovornost imamo, ali za to moramo imati alate za upravljanje. Zato je došao trenutak da svi zajedno sjednemo, da vidimo kako možemo biti bolji i efikasniji. Treba smiriti strasti. Znam da ovo izgleda dramatično jer se prvi puta događa u Hrvatskoj. To se u zapadnom svijetu događa stalno i nije ništa posebno", kazao je.

"Ovo nije priznanje neuspjeha, nego pomirenje s činjenicama da eksperiment nije uspio. Imamo tehničkog premijera i nekoliko ministara koji kao da su u tehničkoj vladi. Taj eksperiment ne funkcionira. Hrvatska je stabilna zemlja, nismo u dramatičnoj situaciji, ne daj Bože da u nju dođemo. Potrebna nam je politička Vlada, okružena sa stručnjacima", zaključuje Milošević.

Podsjetimo, u saborskom klubu HDZ-a skupili su 40-ak potpisa zastupnika za opoziv premijera, ali i samo to skupljanje potaknulo je rasprave o raskolu u Karamarkovoj stranci. Neki zastupnici, poput Miroslava Tuđmana i Damira Krstičevića, odbili su potpisati inicijativu za premijerov opoziv, a ni neki HDZ-ovi partneri iz Domoljubne koalicije nisu oduševljeni tim potezom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.