Dok se na Hvaru krijepio punjenim paprikama, Kerum iz stranke šutnuo Šundova

SITUACIJA u Splitu zakuhala se na više fronti. HGS-ov gradski vijećnik Boško Knezović završio je ponovno u bolnici. Oduzeta mu je jedna strana i veliko je pitanje hoće li Kerum imati 13 ruku za većinu u Gradskom vijeću.

HDZ sprema prevrat u Županijskoj skupštini?

Situacija ništa nije bolja ni u Županijskoj skupštini. Dok se Kerum na Hvaru uz Fani, Franu i punjene paprike odmarao od sukoba sa šefom splitskog HSP-a Hrvojem Tomasovićem oko izvlačenja 12 milijuna kuna iz gradske blagajne preko Elanije Marine Wallner, donio je odluku da se iz stranke izbaci dr. Željko Šundov, glavni zdravstveni strateg HGS-a i šef kluba njihovih vijećnika u Županijskoj skupštini. Nema pojedinosti, po gradu se priča da je izbacivanju prethodio sukob na relaciji dr. Šundov - Kerum.

Premda u HGS-u uvjeravaju kako će dr. Šundov vratiti mandat, navodno ni to nije baš sigurno. Špekulira se da bi dr. Šundov kao bivši član HDZ-a mogao usluge ponuditi staroj stranci, a navodno je još par Kerumovih vijećnika rado promijenilo dres. To bi značilo i posve novi odnos snaga u Županijskoj skupštini. Povjerenik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader kaže da je tek jučer doznao da dr. Šundov više nije član HGS-a. Demantirao je Indexu da su u tijeku pregovori oko privlačenja novih članova iz redova županijskih vijećnika HGS-a.

Besplatna reklama: SDP i HNS protiv Keruma i Tuđmana

Jutros su svoj glas protiv prijedloga da se riva nazove Obalom dr. Franje Tuđmana digli SDP-ovci i HNS-ovci. Ne sviđa im se ni da jednog dana pred crkvom Svetog Frane nikne spomenik prvom hrvatskom predsjedniku. Šef splitskog SDP-a Marin Jurjević smatra da se radi o jeftinom privlačenju razočaranih HDZ-ovih birala. HNS-ovac Joško Dvornik podsjetio je da takve inicijative nisu pošle za rukom ni kralju Petru, ni Titu, pa neće ni Tuđmanu, odnosno Kerumu. To je od manjeg značaja. Glavno je gradonačelniku da mu se ime veže uz Tuđmana. To bi trebalo biti dovoljno za parlamentarne izbore. A što HNS i SDP više prosvjeduju, Kerum ima veću reklamu. I to besplatnu! Tako jednostavno, tako genijalno.

Tomasović USKOK-u predao dokumentaciju

Nije jutros sjedio besposlen ni šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović. Kao što je i najavio, prošetao se do USKOK-a i predao dokumentaciju o poslovanju Grada Splita, tvrtke Elanija i tvrtke Kerum. Radi se o onih 12 milijuna kuna, koje je Grad Split isplatio Elaniji, a onda ona Kerumu. Sporan je tajming, jer se glavnina novca prelila uoči kupovine Vile Matić. Grad je platio Elaniji za nekoliko parcela za infrastrukturu, a onda je Elanija kupila vilu na Bačvicama od Keruma. Što je najbolje, Kerum tvrdi da uopće ne zna o čemu se radi. Zna samo da Tomasović nije normalan.

Vrlo je burno u Splitu ovih dana, sa velikim zanimanjem nakon poduže pauze očekuje se iduća sjednica Gradskog vijeća za 10 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.