Dodikov ministar pred novinarima podigao tri prsta: "Nekima ovo smeta"

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić danas se obratio novinarima povodom objave pojedinih portala i blogera o navodnim vezama s kriminalcima i SKY aplikacijom. Nešić je tijekom obraćanja rekao da je prošao sve sigurnosne provjere.

"Time stavljamo točku na još jednu špekulaciju i povezivanje mene s bilo čim. Nažalost, neki ljudi zarađuju novac na taj način da bacaju ljagu na druge ljude, ne birajući ni sredstva ni postupke, ne vodeći računa ugrožavaju li time i sigurnost lica na pozicijama, ugrožavaju sigurnost moje obitelji i moje djece", naveo je Nešić, dodajući da nema nikakve veze s bilo kim, ni s bilo kakvim nedozvoljenim aplikacijama.

Napao i visokog predstavnika

Rekao je i da je obaviješten da postoji rizik i opasnost od terorističkog napada u BiH.

“Taj rizik postoji uvijek, ali mislim da su preventivne radnje i mjere odličan potez, jer od njih nitko nema štete, a napadi se mogu spriječiti”, kazao je Nešić.

Nešić je između ostalog poručio i visokom predstavniku da će uskoro šetati kučiće i mačiće. Nešića je na dužnost državnog ministra postavio lider bosanskih Srba Milorad Dodik pa se i on aktivno uključio u kampanju čiji je cilj dokazati da Schmidt navodno nije legalno izabran na dužnost visokog predstavnika te stoga nema ni ovlasti koje iz toga proistječu.

"Nekima smeta što pozdravljam s tri prsta"

Ministar sigurnosti BiH kazao je i da je trenutno pod posebnom zaštitom zbog procjene da mu je ugrožena sigurnost, a novinari su ga na kraju konferencije pitali da komentira reakcije iz Sarajeva na zastavu Republike Srpske postavljenu na repetitoru na Trebeviću iznad Sarajeva.

“Ovdje je sve što je normalno neprihvatljivo, a sve što je nenormalno prihvatljivo. Ne znam kome smeta službena zastava Republike Srpske koja se nalazi na teritoriju RS-a, što se mene tiče ne smeta, kao što mi ne smeta ni ova ovdje zastava. Sve što je u skladu sa zakonom i predviđeno ustavom RS-a i BiH za mene je prihvatljivo", rekao je.

"Smeta i što pozdravljam ovako”, kazao je Nešić dižući tri prsta i pozvao novinare da ga fotografiraju.

“Trebamo naučiti živjeti jedini s drugima”, rekao je na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.