Dječak na kojeg je naletio vozač kod Koprivnice prebačen u Zagreb na intenzivnu

Foto: Hina

DJEČAK koji je stradao u nesreći koja se jučer kasno popodne dogodila kod Koprivnice te zadobio po život opasne ozljede, prebačen je na odjel intenzivne njege u zagrebačku Klaićevu bolnicu. 

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić kazao je za epodravinu nam je da se radi o teškim ozljedama, dok iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj još nisu dali informacije o stanju djeteta. 

Riječ je o jednom od dvojice dječaka na koje je, dok su bili na biciklu kada je na njih naletio vozač automobila koji je potom pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je pronašla kasno sinoć i uhitila. 

Kako je došlo do nesrće

"U mjestu Goričko, osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal", navodi policija i dodaje kako se uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi i koji je potom pao s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

"Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku", izvjestila je policija. 

Drugi dječak srećom nije ozlijeđen.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.