Divjak se javila na Fejsu, komentirala prosvjed

Foto: Igor Soban/PIXSELL

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uputila je pisanu poruku u kojoj je istaknula da su učitelji pokazali svoj stav te da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu.

"Učitelji su pokazali svoj stav, a ključevi za izlaz iz štrajka su na stolu", poručila je ministrica Divjak koja se, kako je navedeno u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja, porukom oglasila zbog velikog interesa medija. 

Kaže da su učitelji pokazali stav i snagu

Ministrica Divjak istaknula je kako treba poštovati činjenicu da su "učitelji jasno pokazali svoj stav i snagu".

"Pozorno sam pratila poruke koje su poslane Vladi s prosvjeda na Trgu bana Jelačića i adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe", poručila je Divjak.

Podsjetila je da se od "samoga početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala za strategiju suradnje i pronalaženje zdravoga kompromisa" te ustvrdila kako se "maksimalno založila u četvrtak i petak da otvori prostor za rješenje i dala konkretne prijedloge utemeljene na podacima i analizama".

Zaključila je kako zato smatra "da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu". Ministrica je ponovno apelirala na "sve uključene da pokažu djeci, učenicima i studentima da rade u njihovu interesu i da su u stanju rješavati kompleksne probleme".

Objavu prenosimo u cijelosti.

"Učitelji su jasno pokazali svoj stav i snagu i to treba poštovati. Pozorno sam pratila poruke koje su poslane Vladi s prosvjeda na Trgu bana Jelačića i adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe.

Od samog početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala sam se za strategiju suradnje i pronalaženje zdravog kompromisa. Maksimalno sam se založila u četvrtak i petak da otvorim prostor za rješenje i dala sam konkretne prijedloge utemeljene na podacima i analizama. Zato smatram da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu. Još jedanput apeliram na sve uključene da pokažemo djeci, učenicima i studentima da radimo u njihovom interesu i da smo u stanju rješavati kompleksne probleme", stoji u objavi Blaženke Divjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.