Divjak: Obrazovne ustanove ne moraju plaćati provjeru diploma

Foto: Hina

POREZNA uprava potvrdila je Ministarstvu znanosti i obrazovanja da su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja te znanosti i visokog obrazovanja, objavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na svojem profilu na Facebooku.

To znači da fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to ne bi trebali raditi, ističe Divjak.

"Upravo sam dobila važne vijesti iz Porezne uprave Ministarstva financija u vezi s akcijom provjere lažnih diploma. Potvrđeno nam je kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja, te znanosti i visokog obrazovanja, što znači da fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to ne bi trebali raditi.

Pokušali smo sa svim Sveučilištima i fakultetima i ranije dogovoriti besplatnu provjeru diploma, što smo i uspjeli sa 60 posto institucija koje provjere ne naplaćuju u dogovoru s Ministarstvom.

Ponavljam da se radi o antikorupcijskoj mjeri i da je važno očistiti sustav od varalica i osnažiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja.

Ponosna sam na naše škole koje su promptno reagirale i sustavno provode mjere provjere, pa je naš sustav sada uzor drugima kao što to i inače obrazovanje treba biti", napisala je ministrica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.