Deseci požara haraju po BiH. Ozlijeđena 3 vatrogasca, izgorjeli šuma, štale, auto...

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

TROJICI gasitelja iz Mostara ukazana je liječnička pomoć nakon gašenja desetaka požara koji posljednjih dana haraju područjem Hercegovine i gutaju velike površine šume i niskoga raslinja te ugrožavaju obiteljske kuće i gospodarske objekte. 

Gaseći požar u mjestu Slipčići kod Mostara jedan je gasitelj zadobio opekline prstiju, dok su se dvojica nagutala dima, izvijestili su u utorak iz Profesionalne vatrogasne postrojbe u Mostaru. Dodali su kako su gasitelji nakon liječničke pomoći pušteni kućama. 

Požar prijetio obiteljskim kućama

Najteže stanje na požarištu je u mjestu Gornji Crnač pored Širokog Brijega, gdje je zatražena pomoć helikoptera. Izgorjela je velika površina šume i voćnjaka, a vatrena stihija prijetila je obiteljskim kućama, koje su gasitelji uspjeli obraniti. 

Na području Čapljine izgorjeli su dvije štale, objekt za perad i dva voćnjaka, dok je na području Konjica gorio automobil te se zapalila šuma oko njega. 

Na području Hercegovine u posljednja dva dana gasitelji su sudjelovali u gašenju više od 60 požara, od kojih su pojedini još uvijek aktivni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.