Dekan Filozofskog: Studente nitko neće tražiti krsne listove ni preporuke svećenika

Foto: N1

DEKAN Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić za N1 je objasnio kako od studenata Filozofskog fakulteta nitko neće tražiti krsne listove niti preporuke svećenika ako se potpiše ugovor o suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom.

Dio studenata i profesora upravo to navodi kao jedan od glavnih prigovora oko ugovora kojim bi dva fakulteta imali dio zajedničkih dvopredmetnih studija.

Zbog tog je detalja podnesena i prijava Pučkoj pravobraniteljici, a zbog cijele situacije oko spornog Ugovora za sutra najavljen i Plenum na kojeg dekan vjerojatno neće doći.

Na Filozofskom fakultetu već tjednima ne kriju nezadovoljstvo situacijom oko ugovora između Filozofskog i Katoličko bogoslovnog fakulteta. Fakulteti bi imali zajedničke dvopredmetne studije, a na Filozofskom smatraju kako bi to išlo isključivo na štetu njihovih studenata. Zbog svega je podnesena i prijava pučkoj pravobraniteljici, a spominje i mogućnost nove blokade.

Popis najvažnijih argumenata protiv ugovora izdan je u novoj Skripti, a svemu će se raspravljati i na plenumu u srijedu. S druge strane, dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta ne želi davati izjave, a njihov je stav da problem ima Filozofski, a ne KBF.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.