Danas i sutra će nad Hrvatskom letjeti vojni avioni, očekuje probijanje zvučnog zida

Foto: PIXSELL/Srecko Niketic

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) izvijestilo je jutros da će danas i sutra, tijekom redovitih letačkih aktivnosti pilota 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila HRZ-a, doći do pojačane buke i probijanja zvučnog zida.

Danas i sutra pojačana buka očekuje se u vremenu od 17 do 19 sati te od 21 do 23 sata tijekom provedbe planiranih letačkih aktivnosti iznad područja Slavonije i Like, a danas u vremenu od 17 do 19 sati očekuje se probijanje zvučnog zida na području Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko–moslavačke, Ličko–senjske, Zadarske i Primorsko-goranske županije.

Sve aktivnosti provode se u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

"Molimo za podršku pilotima, strpljenje i razumijevanje"

HRZ, kao i ministarstvo obrane (MORH) te Oružane snage RH građane mole za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

Iz HRZ-a podsjećaju da je nabavom borbenih aviona Rafale započelo "dugo očekivano novo poglavlje nadzora i zaštite zračnog prostora, koje pridonosi većoj sigurnosti svih hrvatskih građana".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.