Cvetko Simić brutalno mučen prije smrti

KRIMINALISTI zagrebačke policije su u suradnji s nadležnim tijelima SOA-e i stručnjacima specijaliziranih institucija izradili su psihoprofile osoba koje su izmasakrirale tijelo beogradskog kriminalca Cvetka Simića.

Radi se o najmanje dvije osobe, sociopatološkim individuama potpuno lišenih empatije. Jutarnji list doznaje da način na koji su odrezane noge žrtve upućuje da je izvršitelj odličan poznavatelj ljudske anatomije. Na ranama je obdukcijom uočen mali broj reznih poteza, a reznim alatom precizno su izbjegnute kosti i zglobovi. Počinitelj je sigurno već komadao tijela i moguće je da se radi o mesaru.

Rezne rane na nogama zadane dok je bio živ

Novost u istrazi jest da su na njegovim naknadno pronađenim odrezanim nogama uočene rezne rane koje su mu zadane za života, što znači da su ga počinitelji zvjerski mučili prije smrti i komadanja. Sudeći po tome, Simić je znao nešto što su ubojice htjele doznati ili su ga mučili iz osvete.

Kako smatraju analitičari, činjenica da glava i šake Cvetka Simića nisu pronađene u Jarunskom jezeru mogu značiti da su ostavljene negdje drugdje ili dostavljene nekome tko bi iz te okrutne geste nešto trebao zaključiti, što pobija tezu da su počinitelji htjeli onemogućiti identifikaciju ostataka tijela.

Operativci Odjela krvnih delikata iz Heinzelove ulice navodno su već tijekom prvoga dolaska na mjesto pronalaska Simićeva trupla odmah znali o kome se radi, iako je na popisu nestalih bio veći broj osoba. Jesu li već tada znali kome je odrezana glava, MUP ne želi otkriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.