Crkva komentirala prosvjed protiv Istanbulske, kukaju zbog rodne ideologije

Foto: Pixsell/Slavko Midžor
 
ZAGREBAČKA nadbiskupija oglasila se o jučerašnjem prosvjedu u kojem se, kako piše na internetskoj stranici nadbiskupije, "prema podacima organizatora okupilo više desetaka tisuća građana".
 
U svojem priopćenju ponavljaju stav Crkve o Istanbulskoj objavljen još 30. studenoga prošle godine pod nazivom „Založiti se za temeljne vrjednote obrazovanja i obitelji". U toj su poruci hrvatski biskupi ukazali na potrebu da se o 'ratifikaciji Istanbulske konvencije otvori javna rasprava u hrvatskome društvu te da se u otvorenome razgovoru razmotre sve nedoumice koje ona ostavlja, kako bi se izbjegle dugoročne štetne posljedice, osobito u zakonodavnome i obrazovnome sustavu te time i posljedice za cjelokupno hrvatsko društvo'.
 
"Prosvjed doprinos istinskom dijalogu"
 
U Crkvi smatraju kako je jučerašnji skup, "u kojem su sudjelovali i mnogi vjernici, doprinos istinskom dijalogu nositelja državnih vlasti i građana koji s pravom smatraju da se ratifikacijom ovog spornog dokumenta u hrvatski pravni sustav i društvene procese unosi neznanstvena i nadasve štetna rodna ideologija koju je papa Franjo nazvao 'ideološkom kolonizacijom'."
 
Iz Zagrebačke nadbiskupije ističu kako su vjernici pozvani javno svjedočiti svoj kršćanski identitet te ponavljaju kako nadbiskupija kao institucija Katoličke crkve "podržava sve napore vjernika koji služe na izgradnju pravednog društva i za zaštitu ljudskog dostojanstva svake žene i muškarca, kao i obitelji – temeljne stanice društva i Crkve". 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.