Corbyn: Za 11. rujna nije kriv Osama bin Laden, radi se o manipulaciji

Foto: FAH

NOVI vođa britanskih laburista dao je prilično kontroverzne izjave vezane za terorističke napade 11. rujna 2001. godine u New Yorku i Washingtonu, piše Telegraph.

On tvrdi kako su oni manipulirani kako bi se prikazalo da je za njih odgovoran Osama bin Laden i organizacija Al Qaeda, da bi se Zapadu omogućilo da krene u rat u Afganistanu.

"Povjesničari će s velikim interesom proučavati manipulaciju vijestima kojoj smo svjedočili. Nakon 11. rujna vrlo su glasne bile tvrdnje da su za napad odgovorni bin Laden i Al Qaeda. To se ubrzo pretvorilo u napad na talibane i zatim, suptilno, u promjenu režima u Afganistanu", napisao je sad već davne 2003. godine Corbyn.

U još nekoliko medijskih istupa otad dao je naslutiti kako podržava kontroverzne teorije zavjere o novom svjetskom poretku. 1991. godine u glasilu Labour Briefing napisao je da je tadašnji Zaljevski rat bio prvi čin stvaranja novog svjetskog poretka. Narednih godina ponavljao je tu teoriju u više navrata po medijima.

Njegove kontroverzne izjave u posljednje vrijeme polako izlazi u javnost, uoči stranačke konvencije na kojoj će Corbyn pokušati ujediniti sukobljene frakcije i spriječiti raspad pred kojim su se našli laburisti.

Corbyn je vrlo dugo bio na ekstremno lijevoj strani Laburističke stranke, a njegova je pobjeda mnoge iznenadila. Posljednjih se dana suočava s čitavim nizom kritika na račun svojih stavova i svoje prošlosti, a napadaju ga i s desnice i iz laburističkih redova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.