Conrad Murray promijenio priču o smrti Michaela Jacksona: Pogriješio sam

AMERIČKI liječnik Conrad Murray, osobni liječnik nedavno preminule pop-zvijezde Michaela Jacksona, pred policijom je promijenio svoju prijašnju priču o okolnostima smrti njegovog klijenta, koji je podlegao smrtonosnoj kombinaciji lijekova i sredstava za spavanje, prenose američki mediji.

Murray je sve do svojega uhićenja tvrdio kako nije kriv za Jacksonovu smrt, no u razgovoru s policijom Los Angelesa je rekao kako je "učinio pogrešku" te da je krivo protumačio okolnosti smrti.

Murrayev odvjetnik Michael Flanagan novinarima je potvrdio kako je njegov klijent krivo ocijenio slijed događaja neposredno prije i nakon Jacksonove smrti, objasnivši lakonski kako "liječnici griješe" te da se upravo to ovdje dogodilo. "Bila je to jednostavno obična greška!" rekao je.

Nakon dolaska hitne pomoći, Murray uz Jacksonovo tijelo mirno razgovarao s drugim pacijentom

Liječnik je u prijašnjoj izjavi ispričao kako je Jacksonu 25. lipnja prošle godine u 10.50 ujutro dao jak sedativ Propofol, nakon čega je nakratko napustio njegovu kuću, a kada se vratio našao je pjevača u nesvijesti.

Nakon neuspješnog pokušaja reanimacije, Murray je mrtvog Jacksona ostavio da leži više od sat vremena, nakon čega je tek u 12.21 sat pozvao hitnu pomoć. Kad je hitna pomoć stigla, svjedoci su izjavili kako je Murray za vrijeme njihove intervencije razgovarao na telefon sa drugim pacijentom.

No Flanagan je potvrdio kako je Murray policiji sada priznao da je pogriješio u procjeni slijeda događaja, te da to želi ispraviti prije izlaska pred sud. Te će ispravke i nova priča o događajima u trenucima Jacksonove smrti biti ključne u sudskom procesu, a utjecat će i na optužnicu i obranu.

Američki mediji špekuliraju i da će Murray na suđenju priznati kako nije provjerio Jacksonov puls nakon davanja Propofola, kako je to ranije tvrdio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.