Ćipe: Samo je pitanje koja je cijena Igora Peternela

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Saborski zastupnici vratili su se u klupe nakon dvomjesečne stanke. Uobičajeno, počelo je aktualcem i postavljanjem pitanja vladi, ali lokacija je nova. Umjesto na Markovu trgu, sabor je na vojnom učilištu. Predsjednik vlade je cijeli aktualac ocijenio mlakim, nedovoljno strastvenim. Tvrdi da se zastupnici ipak nisu baš pripremili i da im je možda bilo predugo i pretoplo ovo ljeto, pa nisu imali dovoljno snage.

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe komentirao je za RTL stanje u stranci. 

"Aktualac je bio dosta mlak. Dosta je bilo pošalica i pitanja koja nisu bila konkretna. Što se tiče kolegice Dalije Orešković, ona je totalno promašila pitanja. Nije pitala ni za jednu mjeru ministra Šipića koja je zapravo ključ, a to su demografija Hrvatske i opstanak hrvatskog naroda", rekao je Ćipe.

Podsjetimo, Orešković je Šipiću kazala da je utjelovljenje paradoksa i najslabija karika u vladi. On je njoj rekao da je ona uvreda prema ženama.

Ćipe brani ministra.

"Apsolutno nijednom riječju je nije uvrijedio. Na kraju joj je još rekao da on dolazi iz obitelji gdje je njegova majka imala osmero djece, među njima i njega. Prema tome, nije išao nikako na osobnu uvredu, ali kolegica Orešković nije postavila niti jedno ključno pitanje.

Nije ga pitala što su ključne mjere. Što će biti u prvoj godini, drugoj godini i trećoj godini njegovog mandata? To bi bilo pravo pitanje i tu bi dobila prave odgovore, ali s ovakvim populističkim pitanjima dobar je odgovor i dobila", rekao je Ćipe.

O Peternelu i raspadu DP-a

Upitan je i hoće li doći do osipanja DP-a, posebno s obzirom na to da znamo da je zastupnik Biloglav zaledio svoj status koji bi trebao vratiti u 11. mjesecu. On je također struja Radićeva.

"Mislim da neće. Poznajem osobno gospodina Biloglava, on je jedan čestiti, pošteni i istinski pravaš. Bio je osnivač HSP-a i ja mislim da se gospodin Biloglav radi svoga posla, a rekao je na sjednici sabora kad je bila prisega da on neće ostaviti svoje pacijente, što je jedna jako lijepa gesta i izjava jednog liječnika koji se brine o svojim pacijentima, da on ne može ostaviti svoje pacijente i da neće doći. 

A kad bude shvatio gospodin Biloglav da je zapravo Mario Radić razbijač desnice i svake desne priče, siguran sam da neće doći u sabor", mišljenja je Ćipe.

Peternel je rekao da Plenković zasad ima njegovu ruku, ali da ona neće biti besplatna.

"Sami ste rekli tko je Mario Radić ili Igor Peternel. Prvo, Igor Peternel je poslije sabora govorio da je on oporbeni zastupnik. Svim medijima je to govorio jedno dva-tri dana. Salto mortale sad ide i pita se samo koja je cijena Igora Peternela.

To samo govori o njima, ali od te priče nema ništa. Ta priča je zapravo bila pokušaj da se razbije jedna desna stranka - Domovinski pokret da ne sudjeluje u vlasti I htjeli su tim napraviti svojim makinacijama. Kao što sam rekao - Mario Radić, razbijač hrvatske desnice", kaže Ćipe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.