Četvrti hrvatski kontingent ispraćen u misiju "Resolute Support" u Afganistanu

Ilustracija: NATO
 

ČETVRTI hrvatski kontingent za misiju „Resolute Support“ u Afganistanu je danas, u ponedjeljak 29. veljače 2016., svečano ispraćen iz vojarne „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu, javlja Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Ispraćaju je nazočio zamjenik ministra obrane RH Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Drago Lovrić, glavni inspektor obrane general-pukovnik Mirko Šundov, ravnatelj VSOA-e brigadni general Ivica Kinder, zamjenik načelnika Glavnog stožera, general pukovnik Dragutin Repinc te zapovjednici grana i ZzP-a.
 
Pozdravljajući pripadnike 4. HRVCON-a, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić je rekao „Imajte uvijek na umu kako ste svojevrsni hrvatski poslanici, prepoznatljivi i po zastavi koju ponosno nosite na svojim odorama“, te je naglasio „Svojim ponašanjem, svojim odnosom prema lokalnom stanovništvu, prema partnerima i saveznicima, nastavite ponosno obavljati svoje časne dužnosti, baš onako kako su to činili i vaši prethodnici“.

Lovrić o važnosti sudjelovanja OSRH u misiji potpore miru

 
Obraćajući se pripadnicima kontingenta svog posljednjeg radnog dana na mjestu načelnika Glavnog stožera, general zbora Drago Lovrić je istakao važnost i vrijednost sudjelovanja hrvatskih Oružanih snaga u misiji potpore miru.

„Djelovanje i izvršavanje zadaća u međunarodnom okruženju dat će vam novi poticaj i postaviti pred vas i nove izazove. Vjerujem da ste sposobni nositi se s njima i kvalitetno izvršiti svoje zadaće“, rekao je general Lovrić.
 
Brigadir Mato Matanović, zapovjednik 4. HRVCON-a, naglasio je kako je kontingent prošao ciklus složenih i zahtjevnih priprema koje su uspješno dovršene te kako on trenutno obuhvaća najbolje i najpripremljenije pripadnike OSRH. Četvrti kontingent za misiju potpore miru „Resolute Support“ ukupno broji 97 pripadnika. Uz 75 pripadnika Oružanih snaga RH, u njemu su i predstavnici zemalja A5 inicijative, i to 17 pripadnika iz Crne Gore, dva pripadnika iz Albanije, dva pripadnika Bosne i Hercegovine te jedan pripadnik Makedonije.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.