Čelnici "ruskog Facebooka" poginuli u stravičnoj nesreći

Foto: Profimedia

DVOJICA voditelja društvenog medija nazvanog "ruski Facebook" poginula su jučer nakon što se njihovo terensko vozilo (ATV) prevrnulo u pobješnjeloj arktičkoj rijeci.

Zamjenik izvršnog direktora Vladimir Gabrieljan (39) i direktor nabave Sergej Merzljakov (44) izgubili su živote nakon neuspjelog pokušaja prelaska rijeke Bolšoj Bugrjanec u oblasti Arkangelsk na sjeveru Rusije. 

Snažna bujica prevrnula je njihovo vozilo, koje se zatim razbilo o stijene. Gabrieljan i Merzljakov uspjeli su izaći iz automobila, ali su umrli zbog hipotermije jer su na sebi imali mokru odjeću, a temperatura se kretala oko nule. Spasioci su jučer ujutro pronašli njihova tijela na obali rijeke.

"Vladimir mi je rekao da je rijeka jako opasna i da moram biti oprezan"

Gabrieljanova supruga Elena i njihov prijatelj Sergej Olsevič, koji su ih pratili u drugom ATV-u, koji je također prevrnula rijeka, čudom su preživjeli nakon što su propješačili oko 26 kilometara kako bi došli do najbliže kolibe i pozvali nadležne vlasti, piše Daily Mail.

Multimilijunaš Gabrieljan i njegova skupina istraživali su udaljeni poluotok Kanin na sjeveru Rusije. Do incidenta je došlo u ponedjeljak oko 17 sati po lokalnom vremenu, kada je Gabrieljan odlučio da bi trebali prijeći prijeko rijeke iako je ona bila nabujala.

Smatrao je da će ATV moći proći kroz rijeku te je radiovezom kazao svojoj supruzi i Olseviču da ga slijede.

"Čekao sam na obali, a nakon 10 minuta su mi javili da ih slijedim. Nekoliko minuta kasnije Vladimir mi je rekao da je rijeka jako opasna i da moram biti oprezan", rekao je Olsevič za ruski medij Baza.

Pješačili 26 kilometara

No rijeka je prevrnula oba vozila i uništila Olsevičev satelitski telefon tako da nisu mogli pozvati pomoć.

"Elena i ja smo izašli, no telefon je odnijela rijeka. Radio je još uvijek funkcionirao, ali nikoga nije bilo u dometu", kazao je Olsevič.

Par je zatim pješačio oko 26 kilometara duž obale dok nije naišao na kolibu jednog stočara. Tamo su se sklonili preko noći, a sljedeće jutro su stigle spasilačke ekipe.

VK je najveća ruska platforma za društvene medije koja funkcionira slično kao Facebook.

"Jutros smo saznali da su Vladimir Gabrieljan i Sergej Merzljakov poginuli u tragičnoj nesreći. Tugujemo zajedno s njihovom obitelji, prijateljima i voljenima. Vladimir i Sergej zauvijek će ostati dio našeg tima", priopćio je jučer VK.

Gabrieljan je bio u upravi VK-a od ožujka, a zamjenik glavnog direktora od 2019.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.