Britanska učiteljica osuđena na 15 mjeseci zatvora zbog seksa s učenicom

UČITELJICA glazbe u jednoj britanskoj privatnoj školi osuđena je na 15 mjeseci zatvora zbog seksualnih odnosa s 15-godišnjom učenicom, javljaju britanski mediji.

Helen Goddard predavala je glazbeni u prestižnoj londonskoj školi  i bila je poznata kao "jazz dama". Zbližila se sa svojom učenicom na kavi koju su pile nakon satova glazbenog. Učiteljica tvrdi da su vezu započele na inzistiranje učenice. Veza je trajala oko pet mjeseci i za to vrijeme par je proveo vikend u Parizu gdje su zajedno sudjelovale u gay paradi. Najčešće su se nalazile noću u učiteljičinom stanu.

Roditelji: Izdala je naše povjerenje

Roditelji djevojke tvrde kako je Helen Goddard dala sve od sebe kako bi se sprijateljila s njima i njihovom kćeri.

"Pod krinkom pomaganja našoj kćeri, izdala je njeno i naše povjerenje", rekli su roditelji.

Posebno ih je pogodilo saznanje o njihovom zajedničkom vikendu u Parizu i smatraju kako će utjecaj koji je učiteljica imala na svoju djevojku ostaviti duboke i trajne posljedice.

Učenica je pristala na vezu, ali je ipak riječ o ilegalnom odnosu

Sudac Anthony Pitts rekao je kako se radi o vrlo teškom slučaju, jer je djevojka priznala da se radi o vezi na koju je sama pristala. Ipak, po britanskom zakonu je ilegalno imati seksualne odnose s osobom ispod 16 godina, unatoč pristanku, a suca je posebno zgrozilo to što je Helen Goddard nastavila podučavati svoju djevojku tijekom veze.

Škola je saznala za cijeli slučaj preko anonimnog e-maila, nakon čega je obaviještena policija. Učiteljica je potom uhićena, a u njenom domu nađeno je nekoliko seksualnih pomagala.

Helen Goddard bila je jedna od petero glazbenika iz Engleske koji su pozvani da sviraju na otvorenju Olimpijskih igara u Sydneyu 2000. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.