Britanska policija "pred oltarom" uhitila imigrante iz Slovačke i Nigerije

BRITANSKA policija uhitila je jučer u Bradfordu dvije nevjeste i njihove mladoženje u sklopu koordinirane akcije istraživanja međunarodnih lažnih brakova koji omogućuju imigrantima ostanak u toj zemlji. Prema pisanju Daily Maila, policija je upala u dvije kuće i uhitila takozvane slovačke mladenke i nigerijske mladoženje svega nekoliko sati prije odlaska u crkvu.

Zarađivali na Nigerijcima

Uhićena su i četiri muškarca iz Nigerije, Slovačke i Češke pod sumnjom da su zarađivali oko 15 tisuća funti za lažna vjenčanja, dok je preostalih šest muškaraca iz Nigerije pritvoreno pod sumnjom za imigrantska kaznena djela. Uhićeni muškarci pripadnici su dviju bandi koje djeluju u Manchesteru i Bradfordu, u zapadnom Yorkshireu, a crkve koje su im bile "na meti" nalaze se u ju južnom i zapadnom dijelu tog grada.

Policajci su navodno čekali da Nigerijci stignu iz Manchestera u Bradford prije nego su ih uhitili. "Vjerujem da smo razbili organizirani lanac u kojem su ugovarači brakova i europske nevjeste zarađivali na nigerijskim mladoženjama, očajnima u pronalasku načina da ostanu u Velikoj Britaniji", rekao je Peter Gallagher, detektiv koji je vodio akciju.

Kazna od sedam godina

"Nećemo tolerirati imigracijska zlostavljanja i kaznit ćemo sve koji prekrše imigracijske zakone", poručio je Jeremy Oppenheim, regionalni direktor agencije za britanske granice, i dodao da je broj lažnih imigrantskih brakova u toj zemlji pao s 3.500 brakova u 2004. godini na 400 takvih brakova prošle godine. Zatvorska kazna za lažne imigrantske brakove je sedam godina.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.