Briana s Floride: Odjednom nam je voda bila do ramena, isplivali smo iz kuće

Screenshot: BBC/Briana Gagnier

Uragan kategorije 4 pogodio je Floridu. Najavljen je kao najjači koji je ikad pogodio to područje, a lokalne vlasti upozorile su stanovnike da će teško preživjeti ako se ne sklone. Čini se da situacija ipak nije bila taka dramatična, no posljedice će se znati kroz par sati, kad svane jutro na Floridi.

"Odjednom je navalila voda"

Briana Gagnier iz Holmes Beacha opisala je za BBC što se dogodilo njoj i njenoj obitelji.

Kaže kako su vidjeli da voda polako ulazi u njihov dom na Holmes Beachu te su počeli premještati stvari na stolove i krevete. Tada su začuli glasan prasak.

"Samo smo se pogledali, a onda je odjednom voda samo počela ulaziti", kaže Briana dodajući da su se vrata garaže pod pritiskom vode otvorila i sve se počelo puniti vodom.

Obitelj je panično reagirala. Briana kaže da je zgrabila svoja dva psa, Logana i Sunnyja, novčanik i nekoliko prijenosnih punjača.

Morali su isplivati iz kuće

Voda je brzo narasla do visine njihovih ramena. Ona i njezina obitelj morali su isplivati iz kuće, koja se nalazi na otoku uz obalu Floride.

"Svi su vrištali i paničarili. Ono što god zamislite kao najgori scenarij ove oluje – upravo to sada proživljavamo", dodala je.

Spasili dvoje susjeda

Nakon što su Briana i njezina obitelj isplivali iz svog doma s dva psa, otrčali su do susjedove kuće preko puta.

Kaže da su pomogli spasiti dvoje starijih susjeda nakon što je izbio požar u blizini. Uzrok požara nije jasan, ali Briana vjeruje da je povezan s baterijom električnog  vozila za golf.

"Ne mogu vjerovati da je ovo stvarno. Oko oluje nas nije ni izravno pogodilo. Ovaj otok je potpuno devastiran. Gdje god pogledam, samo pustoš", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.