Božinović: Ne mogu iznositi nove informacije o padu drona u Zagrebu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović je prokomentirao pad projektila na teritorij Poljske u kojem su stradale dvije osobe. Istaknuo je da su Hrvati solidarni s poljskim narodom te je izrazio sućut obiteljima poginulih poljskih državljana, prenosi N1

"U kontaktu smo sa saveznicima i prati se situacija. Ovaj događaj sigurno da ima sigurnosne implikacije i zahtijeva jedinstven pristup Saveznika i naravno da će i Hrvatska nastaviti pružati podršku Ukrajini i njezinu narodu. Ovo su sve negativni aspekti ruske invazije na Ukrajinu, a u ovom je trenutku najvažnije utvrditi sve činjenice do kojih je moguće doći", poručio je ministar.

Božinović se osvrnuo i na pad drona u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu u ožujku ove godine, kazavši da su nadležne institucije pravodobno informirale javnost o svemu što je dotad bilo utvrđeno.

“Ja sigurno nisam adresa koja može javno iznositi neke nove činjenice. Ukoliko ih bude i kad procijene oni koji vode to istraživanje, onda će upoznati javnost”, odgovorio je Božinović na pitanje o nedostatku informacija o tom događaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.