Boris Mikšić: Kazneno ću prijaviti Mesića zbog propusta u prodaji Ine

NEZAVISNI predsjednički kandidat Boris Mikšić najavio je da će podići kaznenu prijavu protiv predsjednika Stjepana Mesića zbog propusta koje je učinio prilikom prodaje Ine mađarskom MOL-u.

Mikšić tvrdi kako za prodaju najznačajnijeg hrvatskog poduzeća nisu krivi samo bivši premijer Ivo Sanader i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec već i predsjednik Mesić koji ih posljednjih dana zbog toga proziva. Kaznenu prijavu će predsjednički kandidat podnijeti tek kada Mesiću, za mjesec dana, istekne drugi predsjednički mandat.

"Kao predsjednik države Mesić je po članu 93. Ustava koji ga obvezuje da brine za redovito i usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti bio obvezan da u slučaju prodaje Ine bude informiran o uvjetima prodaje, odnosno o detaljima kupoprodajnog ugovora s MOL-om. Od odgovornosti zbog nerazumnih poteza u prodaji Ine on eskulpira tadašnjeg predsjednika Upravnog odbora hrvatske naftne kompanije Tomislava Dragičevića s kojim je povezan političkim vezama pa to nakon šest godina prebacuje isključivo na bivšeg premijera i ministra", stoji u priopćenju predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.