Župan poznat po citatu "volio bih da sam više uhljebio" primat će plaću još 6 mjeseci

Foto: Screenshot

BIVŠI župan šibensko-kninski Goran Pauk primat će punu plaću još šest mjeseci. 

HDZ-ovac, poznat po tome da se hvalio uhljebljivanjem, odabrao je popularnu opciju da nakon prestanak mandata ubire naknadu iz proračuna u visini svoje plaće.

Dat ćemo mu još 205.986 kuna bruto

Portal ŠibenikIN piše da će Pauk dobiti ukupno 113.214 kuna, dok će iz proračuna Županije biti isplaćen ukupni bruto iznos od 205.986 kuna.

"Temeljem zahtjeva podnesenog u propisanom roku, Goranu Pauku utvrđuje se pravo na naknadu plaće i staž osiguranja za vrijeme od 6 mjeseci po prestanku profesionalnog obavljanja dužnosti, i to u visini prosječne plaće koja mu je isplaćivana za vrijeme posljednjih 6 mjeseci prije prestanka profesionalnog obavljanja dužnosti", odgovoreno je Šibenčanima iz Ureda župana. 

Dožupani nisu odabrali ovu opciju. 

Paukov zamjenik Nikola Blažević vraća se na posao tajnika na kninskom veleučilištu, a Darija Puljić, bivša dožupanica, već se vratila u svoj ured u Županiji, u drniškoj ispostavi Upravnog odjela za prostorno planiranje i gradnju.

"Uhljebio sam puno, volio bih da sam i više"

Prisjetimo se kako se Pauk u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji prije tri i pol godine hvalio uhljebljivanjem.

"Uhljebio sam puno znanih i neznanih. Kad bismo gledali klasično zapošljavanje, u smislu natječaja, prijave, referenci, onda bismo mogli zaključiti za svakog da se zaposlio preko veze. Nema onog tko se javio za neki posao, a da nije imao neku preporuku, neku vezu. Volio bih da sam ih puno više uhljebio", govorio je Pauk. 

Špekulira se da bi se mogao skrasiti na mjestu ravnatelja Nacionalnog parka Krka. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.