Bivši sudac oslobođen optužbe za premlaćivanje pokojnog vlasnika Makarske kronike

SUTKINJA Općinskog suda u Splitu Marisa Matić oslobodila je bivšeg suca Predraga Trutina optužbe za premlaćivanje Anđelka Ercega, vlasnika i glavnog urednika Makarske kronike.

Bivši sudac razriješen zbog kriminala danas radi za Blaža Petrovića

Matićka je oslobodila bivšeg kolegu u nedostatku dokaza premda je premlaćivanju u makarskom restoranu Porat nazočilo nekoliko svjedoka, a postoji i fotodokumentacija Ercegovih ozljeda te restorana nakon što je kroz njega prohujao Trutin, kojeg su još 2004. godine razriješili sudačke dužnosti jer je osumnjičen u aferi s prodajom uljare Olma. Danas radi za Blaža Petrovića. 

Trutina se teretilo da je pijan nasrnuo na Ercega 15. veljače 2006. godine uzrujan što je Makarska kronika pisala o njegovu sudačkom radu. Upao je u restoran dok je Erceg ručao s kolegicom Ivanom Pleić, koja je sudu vjerno prepričala što je Trutin napravio. "Zadao mu je desetak udaraca, bacio ga na pod. Dok ga je tukao, stalno je govorio da će nestati. Da nije bilo konobara, koji je dotrčao kad je čuo moju vrisku, Anđelko bi prošao puno gore", podsjetila je Pleićka prije koji mjesec na neugodnu scenu u restoranu Porat.

Erceg umro prije nego što je sud zakazao suđenje

Sutkinju Matić zanimalo je, pak, je li redakcija Kronike znala da je svega koji dan prije Trutin pokopao oca?! Erceg, nažalost, nije dočekao da na sudu iznese svoju verziju priče, jer je umro u rujnu 2008. godine. Prije nego što je sud uopće suđenje i započeo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.