Jakovina podnio ostavku u SDP-u, nezadovoljan je Bernardićevom šalabahter demokracijom

Foto: FaH/Index

"VRH stranke zaprimio je ostavkuTihomira Jakovine na mjesto predsjednika županijske organizacije SDP-a", potvrdio je za Index tajnik te stranke Zvane Brumnić. Naime, Jakovina je bio višegodišnji predsjednik SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji, a kako prenose lokalni mediji prije dva dana trebala se održati sjednica Županijskog odbora SDP-a, no nije bilo kvoruma.

> Spasio Jakovinu, ugasio poljoprivrednu apoteku pa izgradio hotel

> Jakovina ne govori istinu, ali najavljuje tužbu protiv Indexa


> Jakovina, objasni odakle ti milijuni! - poručuju vodeći SDP-ovci


> INDEX DOZNAJE Nakon vile u Zagrebu, bračni par Jakovina kupio i stan u centru Slavonskog Broda

> SDP-ov bračni par Jakovina kupio vilu za 1,6 milijuna kuna, a sad žele na njoj debelo zaraditi

Pitat ćemo Jakovinu za prijetnje

Jakovina je navodno dijelu okupljenih rekao da podnosi ostavku zbog prijetnje njemu i njegovoj obitellji te da ne može voditi stranku na takav način. U vrhu stranke za sada ne znaju o kojim prijetnjima govori Jakovina. 

"Nismo obaviješteni niti upoznati s prijetnjama njegovoj obitelji. Naglašavamo da takve postupke osuđujemo i ne podržavamo, te da ćemo radi toga žurno kontaktirati kolegu Jakovinu", kaže tajnik Brumnić o razlozima ostavke bivšeg ministra.

Jakovina je Hini potvrdio da je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika županijske stranačke organizacije, a kao razlog navodi nezadovoljstvo načinom izbora novog vodstva SDP-a.

Jakovina nezadovoljan Bernardićem


Članovi predsjedništva SDP-a na nedavnoj izbornoj konvenciji birani su na temelju  "velikog šalabahtera" bez uvažavanja regionalne stranačke pripadnosti, navodi Jakovina u ostavci te dodaje da se s takvim načinom izbora dijela stranačkog tima nikada nije mogao i želio složiti.

Novom predsjedniku stranke Davoru Bernardiću poručuje da se miče iz ekipe jer "ne može i ne zna igrati s dijelom igrača kojima su najvažnije trening-utakmice unutar momčadi s puno nesportskih startova i udaraca iza leđa ili ispod pojasa".

O svojoj odluci Jakovina je prije dva dana izvijestio Županijski odbor SDP-a, predsjednika stranke i članove stranačkog predsjedništva. Bivši ministar poljoprivrede u vladi Zorana Milanovića ističe da se nije odlučio na ostavku jer je razočaran što nije prošao na izbornoj konvenciji, jer se nije niti kandidirao za stranačke dužnosti.

"Nisam spominjao prijetnje"

Želi da stranka bude što bolja i uspješnija u budućnosti te da u najodgovornijim tijelima stranke budu najuspješniji, a ne "oni koji su najvještiji u unutarstranačkim igricama i pisanju šalabahtera".

Jakovina je u izjavi Hini odbacio "konstrukcije o prijetnji obitelji s lokalnog portala , na koju smo se referirali, ocjenivši to zlonamjernim i nepotrebnim dramatiziranjem cijele situacije.


"Ne trebam posebno napominjati da me niti jedan od autora tih tekstova nije osobno kontaktirao", ističe Jakovina za Hinu.

Najavio tužbu pa se više nije javljao

Podsjetimo, prije više od mjesec dana otvorili smo pitanje nesrazmjera primanja i imovine bivšeg ministra poljoprivrede, SDP-ovca Tihomira Jakovine. Prošle godine Jakovine su kupile trošnu vilu u Zagrebu za 1,6 milijuna kuna, koju sad prodaju za 2,5 milijuna kuna, a već ovog ljeta kupili su i novi stan u središtu Slavonskog Broda na Trgu pobjede.

Krajem listopada Jakovine su podigle kredit od 250 tisuća kuna kod Privredne banke Zagreb, a vidljivo je i založno pravo banke na taj novokupljeni stan. Također pisali smo i o poslovnom uzletu poduzetnika koji je kupio Jakovininu apoteku.

Povukao se s izborne liste zbog Hrvatskih šuma

Jakovina je odbio odgovarati na pitanja novinara te rekao kako može razgovorati s novinarom Indexa samo kako bi mu uručio sudsku tužbu.  No, do danas nije od Jakovine stiglo ni reagiranje, ni demanti, a ni sudska tužba.

Podsjetimo kako ovo nije prvi puta da se Jakovina povlači nakon što su mu isplivale afere. Nakon afere Hrvatske šume povukao se ovog ljeta s izborne liste Narodne koalicije te je tako propustio bitku za ulazak u Saboru. Podsjetimo i kako je Jakovina jedan od onih kojih je aktivirao pravo na primanje dužnosničke plaće još godinu dana po prestanku mandata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.