Beus Richembergh: U HDZ-u je zavladala panika jer se gubi vlast

Foto: Hina

ZASTUPNIK HNS-a Goran Beus Richembergh putem Facebooka prokomentirao je situaciju u HDZ-u u kojem, kako kaže, vlada panika.

"Previranja su u HDZ-u jer je zavladala panika. Gubi se vlast. Zahtjevi koji stižu iz nekih krugova te stranke da se Karamarko povuče i da se spasi ova vlada očajnički su pokušaj da se održi neodrživo i sačuvaju fotelje. Kao da je Karamarko jedini uteg ove vlade. Kao da to nisu i Hasanbegović, Nakić, Šustar... (nastavi niz), a i sama 'Alisa u zemlji čudesa' koja joj je na čelu. To je opasno posvađana ekipa koja ne zna svoj posao, ima opake repove i namjere i koja svakodnevno čini štetu i sramoti vlastitu državu. Vladina obrazovna, kulturna, zdravstvena, socijalna i gospodarska politika ne odgovaraju onome što su deklarirali prije izbora. Prevarili su birače i oni im okreću leđa.

Karamarkov novi manevar kojim 'velikodušno' nudi svoj odstup, uz uvjet da odu i Orešković i Petrov te da HDZ da novoga mandatara, odraz je straha od unutarstranačke pobune i pokušaj odgode izvjesnoga gubitka predstojećih izbora. Most neće smjeti uzmaknuti ne samo zbog toga što je davno deklarirao da premijer mora biti nestranački čovjek, nego i zato što bi time potpisao svoj trajni nestanak s političke scene. Zato se mrcvarenje nastavlja, a mačku se rep reže svaki dan po malo.

Jedini časni uzmak HDZ-u bio bi da odmah prihvati zahtjev opozicije o raspuštanju Hrvatskog sabora i raspisivanju prijevremenih parlamentarnih izbora. Sve drugo može biti kobno ne samo po HDZ nego i po čitavu državu jer je protivno želji većine građana koji traže da se ova agonija prekine", napisao je Beus Richembergh.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.