Berlusconi proslavio rođendan u potresom pogođenoj L´Aquili

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi proslavio je svoj 73. rođendan u L'Aquili, koja je razorena u travnju snažnim potresom u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi, javlja AFP.

Ovogodišnji rođendan Silvija Berlusconija razlikuje se od prijašnjih raskošnih proslava koje je provodio s obitelji i mnoštvom prijatelja dozvoljavajući fotografima da zabilježe svaki detalj slavlja.  Premijer je ručao s lokalnim službenicima u policijskim barakama te je prisustvovao ceremoniji predaje 400 stanova žrtvama potresa.

Bijeg od brojnih skandala

"Vjerujem da smo postigli pravo čudo. Ovoga puta pokazali smo da je država na strani svakog građanina u nevolji", rekao je Berlsconi, aludirajući na kritike da spora talijanska birokracija sprječava izgradnju novih stanova za žrtve.

Talijanski mediji nagađaju da se premijer ovom posjetom želio odmaknuti od brojnih skandala koji se redovito vezuju uz njega, uključujući i izjavu kojom je uvrijedio stanovnike L'Aquile. Naime, nakon što ih je pogodio potres, mnogi preživjeli morali su otići u šatorska naselja, jer su im domovi bili razoreni. Berlusconi je tada izjavio da se ne trebaju buniti, jer im je u šatorima "baš zabavno".

Oko 11.000 ljudi još uvijek živi u šatorskim naseljima, a nekih 25.000 u hotelima duž talijanskog dijela Jadranske obale. Planira se do kraja godine u kuće smjestiti oko 15.000 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.