Beljio se Bulju. Znate li koliko plaćate ovog čovjeka?

Screenshot: Index.hr

FENOMEN Ivana Bukarice, tajnika plenarne sjednice i zamjenika tajnika sabora, već smo proučavali. 

Prije više od godinu i pol dana objavili smo tekst o famoznom Bukarici koji uvijek sjedi s desna predsjedavajućem na sjednici sabora. Bukarica često izgleda kao da se dosađuje, ali rijetko zabljesne. 

Upravo to dogodilo se prije dva dana kada se tajnik sabora izbeljio Bulju.

Beljio se Bulju

Bulj je zatražio povredu poslovnika i pozvao se na 33. članak rekavši kako se "bavi zaštitom prava ispunjena moguće dužnosti saborskog zastupnika". Bukarica i predsjedavajući Furio Radin, međutim, nisu uspijevali naći to što im je Bulj pročitao pod člankom 33.

Tada je Bulj tajniku Bukarici rekao: "Nađite taj članak, tajniče Bukarica, znate ga vi, samo vam nije interes to pronaći jer vam Branko Bačić nije dao signal da ga pronađete ili ne pronađete." Bukarica je onda pogledao u Bulja, nasmijao se pa mu isplazio jezik, dok je Radin i dalje tražio Buljeve navode u 33. članku.

"Nije lijepo beljiti se s jezikom, postoje načini i norme ponašanja", rekao je Bulj Bukarici.

HDZ-ov omiljeni saborski tajnik

Dužnosnik sabora koji se beljio Bulju, pisali smo prije godinu i pol dana, dalmatinski je HDZ-ovac koji je na mjestu zamjenika tajnika sabora (što onda automatski znači da je tajnik saborskih sjednica) kad god je HDZ na vlasti. 

Rođeni Sinjanin tajnik sjednice sabora postao je početkom siječnja 2008., godinu ranije postavljen je kao zamjenik tajnika. Prvog radnog dana na novoj funkciji već je napravio što nitko do tada nije - nadahnut govorom Ive Sanadera koji je netom prije osigurao drugi premijerski mandat, Bukarica je zapljeskao i tako postao prvi tajnik parlamentarne sjednice koji je pljeskao jednom premijeru. 

Plaćate ga preko 25 tisuća kuna bruto

On je te 2008. na mjestu zamjenice tajnika sabora zamijenio Jadranku Blažević koja je godinama bila na toj funkciji. Ona se na tu funkciju vratila 2011. godine, a u ovo doba prošle godine u fotelju zamjenika tajnika sabora i tajnika sjednice sabora opet je zasjeo Ivan Bukarica. 

Prema posljednjoj objavljenoj imovinskoj kartici iz 2016. godine, Bukarici ste plaćali bruto plaću od 25.609 kuna, odnosno 15.109 kuna neto, no neto plaća mu je u međuvremenu još nešto porasla s obzirom na porezne izmjene. On i supruga u vlasništvu imaju kuću, stan u Splitu, stan u Zagrebu, apartman na Šolti i nekoliko gospodarskih objekata. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.