Belgija strahuje od novih terorističkih napada

Foto: Hina
 
BELGIJA traži još "nekoliko osumnjičenih za terorizam", dan nakon protuterorističkih akcija u Bruxellesu i na sjeveru Francuske, a vlasti strahuju od novog napada, objavilo je savezno tužiteljstvo.
 
"Tražimo još nekoliko osumnjičenih za terorizam", kazao je Eric Van der Sypt, glasnogovornik saveznog tužiteljstva na flamanskoj privatnoj tv postaji VTM.
 
"Strahujemo da se osjećaju stjerani u kut nakon potraga. Stoga se bojimo iste reakcije kao i 22. ožujka 2016." kad su samoubojice izvele dvostruki napad u Bruxellesu s 32 mrtvih, nakon što je policija otkrila jedno od njihovih skrovišta, objasnio je on.
 
Petorica su privedena
 
Dvojica radikalizirane braće, osumnjičene za pripremu napada uz pomoć znatne količine oružja, kalašnjikova i detonatora, po izvoru bliskom istrazi, optužena su sinoć u Bruxellesu za sudjelovanje u terorističkoj skupini.
 
Braća Akim Sauti (40) i Halid Sauti (37) uhićena su s još dvije osobe u noći na srijedu u Anderlechtu, općini na širem području Bruxellesa, dok je peti muškarac priveden blizu Lillea.
 
On je također osumnjičen da je planirao "nasilnu akciju", dodao je izvor blizak tom pitanju.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.