Barclays investitorima: Umjesto u hrvatske, ulažite u srpske i mađarske vrijednosnice

Foto: 123rf

KRIZA vlasti sve više utječe i na javne financije. Velika multinacionalna banka Barclays u svojem novom izvješću o Hrvatskoj ulagačima preporučuje da umjesto u hrvatske - ulažu u srpske i mađarske vrijednosne papire.

Smatraju da trenutačna politička previranja prijete opstanku Vlade i provedbi reformi pa preporučuju ulaganja u obveznice zemalja koje ipak imaju stabilnije vlade.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako preporuke analitičara britanske Barclays banke nisu nikakav nagovještaj ili signal po pitanju hrvatskog kreditnog rejtinga.

"Analitičari Barclays banke, kao i mnogi drugi analitičari banaka, analiziraju relativne odnose tržišnih cijena hipotetskih portfelja. Dakle, u ovom slučaju se radi o usporedbi tržišnih prinosa iz tri različita rejting razreda. Hrvatska, Srbija i Mađarska nisu u istoj kategoriji po pitanju kreditnog rejtinga pa je to teško uspoređivati, ali njihova preporuka ne znači ništa u smislu toga da je to nekakvo nagovještavanje ili signal po pitanju kreditnog rejting", izjavio je Marić za Meda servis, komentirajući najnovije preporuke Barclays banke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.