Bandićeva zastupnica: Prestanite napadati Markotić jer je preko reda cijepila mamu

Screenshot: YouTube

MINUTOM šutnje za nedavno umrlog gradonačelnika Milana Bandića u utorak je počela 40. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, vjerojatno zadnja u ovom sazivu.

Za vrijeme zastupničkih pitanja za riječ se javila i Dragica Nikolić iz stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti

Nakon što je pozdravila sve okupljene i poželjela im dobro zdravlje, postavila je pitanje o cijepljenju opće populacije u Zagrebu.

"Znamo da je pandemija kod nas faktički krenula već prije godinu dana. Znamo u kojem problemu je cijeli svijet zbog covida-19 i sad zbog novih sojeva koji se pojavljuju. Stoga mislim da je jako bitno govoriti o ovoj temi, iako se u javnom prostoru o tome puno govori. Ja imam priliku postaviti pitanje gradskom Uredu za zdravstvo, odnosno pročelniku ureda: Na koji način oni planiraju procijepljenost šire populacije? Znamo da je cijepljenje krenulo, da se obuhvatila populacija starije dobi. Moju populaciju zanima što je sa širom populacijom", rekla je Nikolić.

"Šaljemo lošu poruku našim mladima"

Dobila je općeniti govor zamjenice gradonačelnika Olivere Majić o važnosti cijepljenja i statistike o cjepivu u Zagrebu. Nakon toga se Nikolić ponovno vratila za govornicu. Pohvalila je gradske službe i medicinske djelatnike, pa prozvala aktiviste.

"U vrijeme aktivizma, kad se preferira taj aktivizam, mi smo  u problemu pa stvaramo društvo koje ne vjeruje institucijama. Meni je stalo do ovog grada, jer smatram da je najljepši za život. Smatram da jako puno ljudi dobro radi svoj posao, ali mi smo stvorili društvo gdje čak našu poznatu znanstvenicu koju bi svijet dočekao raširenih ruku znaju omalovažavati i napadati jer je dala prednost svojoj mami koja ima 85 godina. Morala sam o tome progovoriti jer mi šutimo, a stvari se nažalost događaju. Šaljemo lošu poruku našim mladima koji su u daleko najvećem problemu. Ne mogu se obrazovati na normalan način, ne mogu sudjelovati u aktivnostima, zdravom odrastanju i okruženju. Mi smo pozvani da im stvorimo takvo okruženje", rekla je Nikolić.

Odgovorila joj je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić koja je rekla da je komuniciranje napravljeno u koordinaciji sa Stožerom. 

"Nitko nam nije dao pravo da nekom zabranimo da govori i bolje je da to pravo nemamo. To bi nas vratilo u one sustave kad se to radilo", rekla je Olivera Majić te dodala da svi imaju pravo na svoje mišljenje.

Nikolić je upravna pravnica, a rođena je 1960. godine u Konjicu, BiH. Članica je Odbora za izbor i imenovanja, Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova te Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.